Gulrotkaker

Gulrotkaker til hverdag og fest!

Gulrotkake er vel den kaken som vi har hatt mest glede av på kakefatet. Denne kaken har ikke bare gledet de som liker originalen (om jeg kan kalle den det), men den har også gitt meg glede på kjøkkenet. Jeg har eksperimentert med gulrotkaken i forskjellige variasjoner, og på bloggen finner du smakfulle gulrotkaker i form av cookies – både store og små, rullekake, vafler, langpanne, festkake m.fl.

Jeg brukte samme oppskrift til den runde høye kaken og kaken med gulrot på toppen – ref. videoene nedenfor.

Legger ved oppskriften på kaken(e), så ser du hvor mye jeg har brukt. Jeg planla å lage 8 lag i den runde høye kaken og lagde derfor 4 like store runde kakebunner, men brukte bare 3 = 6 lag.
Den andre kaken som ble brukt til bl.a. den marsipanbelagte gulroten på toppen, ble bakt i en langpanne.

 • 6 egg
 • 150 gram brun farin
 • 300 gram sukker
 • 4 ts vaniljesukker
 • 3 ts kanel
 • 1 ts bakepulver
 • 2 ts natron
 • 450 gram hvetemel
 • 2,7 dl solsikkeolje
 • 2,3 dl kefir
 • 450 revet gulrot

Pisk egg, brun farin, sukker og vaniljesukker til luftig eggedosis. Tilsett deretter det tørre og det våte om hverandre før du til slutt blander inn de revne gulrøttene.

Stekes i godt smurte eller bakepapirkledde former, enten du velger runde former eller langpanne. Når jeg skriver langpanne, tenker jeg på den store, dype varianten til stekeovnen.
Jeg steker kakene mine på 180 grader, og begge disse variantene trengte 40 minutter i ovnen.

For å lage den marsipandekte gulroten, brukte jeg 6 ringer (utstikkere) med målene 9 cm (2 stk), 7,5 cm, 7 cm, 6 cm og 5 cm. Jeg skjærte bare ut spissen på gulroten. Se videoen nedenfor for hvordan jeg gjorde det.

Du trenger mye krem.

Her ser du et lite utvalg av mine gulrotkaker

I mars hadde jeg bursdag, og det hadde også den største gulrotkake-diggeren i familien. Dermed måtte det bli gulrotkake på kakefatet under årets bursdagsfeiringer også.

Denne gangen hadde jeg lyst til å lage en høy og rund kake med gulrøtter rundt hele kaken. Inspirasjonen til denne gulrotkaken fant jeg på Youtube. I og med at det ikke bare var plankekjøring å få til denne dekorasjonen, valgte jeg å filme fremgangsmåten. Du finner filmsnutten på min Youtube-kanal her og nedenfor i dette innlegget.

Den runde kaken er laget av tre like store kakebunner. Jeg lagde egentlig fire bunner, men ga meg mens leken fortsatt var god. Kaken skulle jo tross alt snus halvveis under dekoreringen (se videoen).

Gulrotkake med gulrotdekor – laget av farget krem

Selve snuingen av kaken var enklere enn jeg trodde. Jeg ble faktisk litt overrasket over hvor enkelt det var.

Minstemann, spurte pent om jeg kunne lage en kake som han kunne ta med seg på jobben. I og med at jeg hadde ønske om å prøve ut enda en gulrotkakevariant, sa jeg ja til det. Denne gangen var planen å lage en stor gulrotkake formet som en gulrot.
Jeg har gjort det før, men da var jeg ikke helt fornøyd med selve gulroten. Det var ingenting å utsette på smaken, men den var liksom litt flat. Se bildet lenger ned.
Denne kaken hadde jeg med meg da jeg deltok på Smakfull Bylørdag i Lillestrøm en septemberdag i 2014.

Planen endret seg under produksjonen. Jeg fant ingen godkjente former som jeg kunne bruke til denne gulroten, og dermed måtte jeg tenke nytt. Se hvordan jeg løste det i videoen.

Marsipandekt gulrotkake formet som gulrot på toppen av en gulrotkake

Resultatet ble en marsipandekt gulrotkake formet som en gulrot liggende oppå en gulrotkake. Denne kaken er resultatet av en gulrotkake laget i en langpanne. Den marsipandekte gulroten ligger oppå sjokoladejord. Oppskriften på sjokoaldejorden finner du her. Jeg har også laget en video om hvordan lage sjokoladejord. Du finner den både på Youtube-kanalen min her og lenger ned i dette innlegget.

Sjokoladejord til gulrotkakene mine
PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk