Pannekaker

«Pannekaker» svarte eldstemann på spørsmålet mitt om hva han ønsket til middag sist gang han overnattet hjemme her om dagen.

Det er noen ting jeg ikke er god til å lage, og pannekaker er i den kategorien.
Før jeg tok på meg (for meg) denne vanskelige oppgaven, spurte jeg om det kanskje ikke var noe annet han heller ville ha. Det var det ikke.
Jeg googlet oppskrift, brettet opp ermene, og serverte et utvalg av diverse pannekaker. Det ble middagspannekaker og vanlige pannekaker, og de vanlige pannekakene kunne igjen toppes med middagssmaker og/eller dessertsmaker.

Jeg fant en oppskrift på Matprat.no som jeg tilsatte proteinpulver og et ekstra egg i. Proteinpulveret tilsatte jeg ene og alene fordi jeg selv ønsket dette tilskuddet.

For noen høres jeg kanskje helt håpløs ut når jeg sier at jeg ikke er god til å lage pannekaker, men det var helt sant. Helt til jeg prøvde meg på disse pannekakene.

Oppskrift pannekaker – ca. 10 stk

Mengden pannekaker avhenger av hvor store du lager dem.

  • 4,5 dl hvetemel
  • 3 ss proteinpulver (kan droppes)
  • 1 ts salt
  • 7,5 dl melk
  • 7 egg
  • Smør til steking

Visp sammen mel, proteinpulver og salt med litt og litt av melken. Når du får en klumpefri blanding, rører du inn resten av melken. Til slutt pisker du inn eggene.
Jeg lot røra svelle på kjøkkenbenken i 30 minutter før jeg stekte dem på litt over middels varme.

Middagspannekakene er laget av

  • Løk
  • Spinat
  • Revet ost
  • Pannekakerøre (se ovenfor)
  • Smør til steking

Alt ble stekt i stekepannen i denne rekkefølgen
– Stek løken først. Denne ble stekt til den var blank og gjerne litt gylden
– Deretter hadde jeg spinaten sammen med løken og lot denne surre litt i stekepannen
– Strø revet ost over løk og spinat
– Hell over pannekakerøre. Ikke for mye sånn at de blir veldig tykke. Steks på litt over middels varme. Jeg lot den steke litt under lokk, men det gjør du som du vil med. Stekes på begge sider.

For best resultat (hele pannekaker), kan det være lurt å lage disse pannekakene i litt mindre størrelse.

Toppinger – vanlige pannekaker

Jeg liker å ha en del smaker å velge i, derfor setter jeg som regel det jeg har på bordet. Denne gangen ble det både middagssmaker og dessertsmaker til pannekakene.

Til middagsvarianten kunne vi velge mellom kylling, sprøstekt bacon, revet ost, tomat, løk, gressløk, spinat og tomatsaus.

Til dessertvarianten kunne vi velge mellom blåbærsyltetøy, ferske blåbær, sprøstekt bacon, kokoschips, peanøttsmør, honning, sukker og sirup.

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk