Gulrotkake – liten langpanne

Denne gulrotkaken lager jeg i en liten langpanne.

Dette er den aller beste gulrotkaka som finnes, det sier i hvert fall mine barn 🙂 Eldstemann fyller 18 om en uke, og gjett hvilken kake han ønsker seg…

Det er nesten så jeg ikke trenger å spørre hvilken kake de ønsker til bursdagene sine, for svaret har alltid vært gulrotkake. Helt siden de var små har vi hatt denne kaken både til bursdager og til jul. Vi har ikke så mange sorter julekaker, men hva gjør vel det, når man har verdens beste gulrotkake 🙂

Jeg lager den enten i en liten langpanne som er 27 x 38 cm.

Til denne kaka bruker jeg

 • 5 egg
 • 400 gr sukker (200 g hvitt og 200 g brun farin)
 • 2 toppede ts vaniljesukker
 • 50 g Creme Fraiche
 • 2 ts kanel
 • 1 ts bakepulver
 • 2 ts natron
 • 350 gr hvetemel
 • 250 gr smør smeltet
 • 400 gr revet gulrot

Egg, sukker og vaniljesukker piskes til eggedosis. Pisk inn creme fraiche. Tilsett resten av det tørre vekselsvis med smeltet smør. Tilsett revet gulrot til slutt.

Jeg bruker bakepapir i bunnen av formen.

Kaken stekes i ca. 40 minutter på 180 grader midt i ovnen.

Kaken blir bedre dag for dag, og vi synes den er best når den har romtemperatur 🙂

Til kremen bruker jeg

 • 150 gr mykt smør (veldig mykt, men ikke smeltet)
 • 390 gr melis (siktet)
 • 3 ts vaniljesukker
 • 220 gr Kavli mager ost naturell

Jeg pisker smør, melis og vaniljesukker godt før jeg tilsetter smøreosten. Ha i litt og litt av melisen mens du pisker. Lurer du på om dette kanskje blir litt mye krem, er svaret ja 🙂 Vi liker mye krem på denne kaka.

Det er 200 gr i en pk Kavli ost, og du klarer deg fint med denne mengden, men jeg synes smaken på kremen blir bedre med litt mer ost. Jeg bruker den osten som er mager, fordi jeg mener kremen blir luftigere av den. Jeg setter den i kjøleskapet ca. en time før jeg har den på kaka. Da blir den litt fastere i fisken.

Gulrotkake

Denne røra eller passer også til en rund form som er 24 cm i diameter. En røre to måter å servere den på. 🙂

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk