GulrotCookies

Cookies med gulrot, er en liten vri på gulrotkaken som er den jeg baker mest av her i huset. Den er guttas favoritt. Før bakte jeg den alltid i en rund form, men så har jeg gått mer og mer over til å lage den i langpanne. Nå har jeg prøvd å lage GulrotCookies og de slo godt an i dette gulrotkakeelskende huset.

Jeg har prøvestekt og -oppbevart dem på to forskjellige måter, og har nå kommet fram til hvordan jeg vil gjøre dette heretter.

Cookiesene kan lages i forskjellige størrelser, og denne røra er nok til 120 små Cookies som igjen ble 60 doble. Med små mener jeg litt mindre enn Macroner sånn ca.

GulrotCookies ble lagd av

  • 100 gr romtemperert smør
  • 170 gr brunt sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 eggeplomme
  • 200 gr mel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts kanel
  • 250 gr «kornete» gulrot (Kjørt i stavmikseren med et kornete resultat. Se bildet nedenfor.)
  • 1 eggehvite, stivpisket

Smør, sukker og vaniljesukker ble pisket godt. Deretter hadde jeg i eggeplommen og lot maskinen surre noen minutter til, mens jeg målte opp mel, bakepulver og kanel. Når du har i det tørre, blir røra veldig hard, men fortvil ikke, den blir bedre når du har i gulrøttene. Til slutt rørte jeg forsiktig inn den stivpiskede eggehviten.

Røra ble satt i kjøleskapet i ca. 1 time for avkjøling.

Jeg hadde avkjølt røre i en sprøytepose og fordelte den i ønsket størrelse utover en bakepapirkledd langpanne. Cookiesene ble stekt på 170 grader i 10 minutter. Jeg lagde også noen store Cookies (litt større enn Oreo), og disse ble stekt i 14 minutter. Dette er altså tider i min ovn. Prøv deg fram med din.

Jeg oppbevarte noen ferdigmonterte (med krem inni) i kjøleskapet til dagen etterpå, men da ble de myke. Konsistensen var som en vanlig gulrotkake. Ikke at det er så dumt, men ønsket var å få de litt sprø. De som lå på kjøkkenbenken (uten krem inni) var litt hardere i kantene, men ikke sprø. Etter at jeg hadde hatt kremen inni, ble disse Cookiesene myke også. Uansett, gode ble de 🙂

Til kremen inni Cookiesene brukte jeg

  • 100 gr romtemperert smør (Tine)
  • 260 gr melis
  • 2 ts vaniljesukker
  • 150 gr Kavli Naturell smøreost mager type

Smør, halvparten av melisen og vaniljesukker ble pisket godt. Når alt er godt og blandet, hadde jeg i resten av melisen litt etter litt. Til slutt hadde jeg i smøreosten. Piskes godt. Jeg satte kremen kaldt til jeg skulle bruke den. Ta den ut noen minutter før, slik at den er lettere å jobbe med.

Denne mengden burde holde til antall Cookies, men noen vil ha mer og noen vil ha mindre…

For enklest fordeling i av kremen bruker jeg sprøytepose.

Jeg synes jo det er moromt å prøve nye ting, og fikk lyst til å prøve med chili i kremen. Dermed fikk jeg denne kommentaren fra eldstemann: «Det er ikke særlig idéfullt når du bruker chili i alt…!»

Fristelsen var for stor, og chilikremen ble lagd av

  • halvparten av kremen nevnt ovenfor
  • 20 gr rød chilipepper uten frø

Halvparten av kremen (altså 1/4) ble kjørt i stavmikseren sammen med chilien. Etter mange runder i denne, presset jeg kremen igjennom en sil for å fjerne de største chilibitene. Jeg synes dette ble spennende og godt, men ikke alle i huset ble begeistret for denne kremen.

GulrotCookies2

GulrotCookies3

GulrotCookies4

GulrotCookies

Med chilikrem 🙂

GulrotCookies1

Gulrøttene ble kornete etter noen runder i kjøkkenmaskinen.

 

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?