Gulrotcookies – mini med krem i midten

Cookies med gulrot, er en liten vri på gulrotkaken som er den jeg baker mest av her i huset.
Gulrotkake er guttas, spesielt minstemanns, favorittkake. Før bakte jeg den alltid i en rund form, men så har jeg gått mer og mer over til å lage den i en liten langpanne.

Inspirert av den gode gulrotkaken, har jeg nå prøvd å lage culrotcookies – miniversjon, og disse slo veldig godt an i dette gulrotkakeelskende huset.

Jeg har prøvestekt og -oppbevart dem på to forskjellige måter, og har nå kommet fram til hvordan jeg vil gjøre dette heretter.

Cookiesene kan lages i forskjellige størrelser, og denne røra er nok til 120 små Cookies som igjen ble 60 doble. Med små mener jeg litt mindre enn Makroner sånn ca.

Mini gulrotcookies ble laget av

  • 100 gram romtemperert smør
  • 170 gram brunt sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 eggeplomme
  • 200 gram mel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts kanel
  • 250 gram «kornete» gulrot (Kjørt i stavmikseren med et kornete resultat. Se bildet nedenfor.)
  • 1 eggehvite, stivpisket

Smør, sukker og vaniljesukker ble pisket godt. Deretter hadde jeg i eggeplommen og lot maskinen surre noen minutter til, mens jeg målte opp mel, bakepulver og kanel. Når du har i det tørre, blir røra veldig hard, men fortvil ikke, den blir bedre når du har i gulrøttene. Til slutt rørte jeg forsiktig inn den stivpiskede eggehviten.

Røra ble satt i kjøleskapet i ca. 1 time for avkjøling.

Jeg hadde avkjølt røre i en sprøytepose og fordelte den i ønsket størrelse utover en bakepapirkledd langpanne. Gulrotcookiesene ble stekt på 170 grader i 10 minutter. Jeg lagde også noen litt større cookies (litt større enn Oreo), og disse ble stekt i 14 minutter. Dette er altså tider i min ovn. Prøv deg fram med din.

Jeg oppbevarte noen ferdigmonterte (med krem inni) i kjøleskapet til dagen etterpå, men da ble de myke. Konsistensen var som en vanlig gulrotkake. Ikke at det er så dumt, men ønsket var å få de litt sprø. De som lå på kjøkkenbenken (uten krem inni) var litt hardere i kantene, men ikke sprø. Etter at jeg hadde hatt kremen inni, ble disse cookiesene myke også. Uansett, gode ble de 🙂

Til kremen inni gulrotcookies brukte jeg

  • 100 gram romtemperert smør (Tine)
  • 260 gram melis
  • 2 ts vaniljesukker
  • 150 gram Kavli Naturell smøreost mager type

Smør, halvparten av melisen og vaniljesukker ble pisket godt. Når alt er godt og blandet, hadde jeg i resten av melisen litt etter litt. Til slutt hadde jeg i smøreosten. Piskes godt. Jeg satte kremen kaldt til jeg skulle bruke den. Ta den ut noen minutter før, slik at den er lettere å jobbe med.

Denne mengden burde holde til antall gulrotcookies, men noen vil ha mer og noen vil ha mindre…

For enklest fordeling i av kremen bruker jeg sprøytepose.

Jeg har også laget noen store gulrotcookies (Cookie-puck), og disse finner du oppskrift på her.

GulrotCookies2

GulrotCookies3

GulrotCookies4

GulrotCookies1

Gulrøttene ble kornete etter noen runder i kjøkkenmaskinen.

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk