Hjemmelaget is med sjokolade

Jeg har lenge hatt lyst til å lage is, men jeg har ikke ismaskin, og har derfor latt være å prøve. Jeg har sett for meg at jeg måtte røre titt og ofte i isen, for å unngå iskrystaller, og dette har derfor ikke vært et prosjekt for meg.

Men, etter å ha sett et gammelt opptak fra et matprogram med Nigella, hvor hun lagde en is med kaffe, fikk jeg allikevel lyst til å lage min egen is. Dagens dessert ble derfor hjemmelaget is med sjokolade uten tilsatt sukker.

Til 4 – 5 porsjoner brukte jeg
  • 0,75 dl kremfløte
  • 1 plate 60% økologisk sjokolade
  • 3 dl kremfløte
  • 3 dl søt kondensert melk

Kok først opp 0,75 dl kremfløte, og rør så inn sjokoladen i den varme fløten slik at denne smelter. Mens sjokoladekremen avkjøles piskes 3 dl kremfløte og 3 dl kondensert melk stivt. Ha den piskede kremen i en boks.
Ha sjokoladekremen i en sprøytepose og putt tuppen av denne nedi kremen. Klem til litt sånn rundt omkring i kremen, slik at sjokoladen blir godt fordelt, men ikke rør. Sjokoladen blir dermed ikke helt blandet med kremen.

Isen fylte ikke hele boksen jeg hadde funnet fram, så jeg la også et krøllet bakepapir i boksen for å forhindre krystaller, og satt i fryseren. Etter 7 timer tok vi oss en liten smakeprøve, og isen ble kjempegod. Mannen i huset kom med følgende kommentar: «Jeg tror dette er den beste isen jeg har spist på lenge!» Sånne tilbakemeldinger gjør dagen litt gladere 🙂

 

Hjemmelaget is med sjokolade

Hjemmelaget is med sjokolade1

Hjemmelaget is med sjokolade2

Hjemmelaget is med sjokolade3

Søt og seig kondensert melk.

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk