Mangorull med hvit sjokoladekrem

Da jeg stod opp forrige helg, og la merke til at jeg hadde litt mango som måtte brukes opp, kunne jeg enten spise litt av den i en yoghurt, eller bare spise den som den var, bruke den i smoothie eller jeg kunne bruke den i en rullekake stekt i langpanne. Valget falt på rullekake. Kanskje kaken ville gi et inntrykk av å være sunn og god.

Mangoen ble most, og den skulle brukes som fyll i kaken. Nå var utfordringen å finne noe annet spennende til kaken. Først tenkte jeg på vaniljeyoghurt, men jeg ble ikke helt enig med meg selv om den idéen.

Jeg har tidligere bakt rullekake hvor jeg bruker en hvit sjokoladekrem, og dette hadde jeg lyst til å gjøre nå også.

Mangopuréen ble lagd av

  • 240 gr mango

Dette ble most med stavmikseren.

Jeg brukte samme bunnen som jeg hadde i Rullekake med hvit sjokolade og jordbær, og den ble lagd av

  • 3 egg
  • 100 gr sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 100 gr mel
  • 1/2 ts bakepulver
  • 2 stivpiskede eggehviter

Jeg pisket 3 egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis. Deretter rørte jeg inn mel og bakepulver. Til slutt røres den stivpiskede eggehviten forsiktig i kakerøren. Den ferdige røren ble smurt godt utover i en bakepapirkledd (bakepapiret var smurt) langpanne, og kaken ble stekt på 210 grader i 8 minutter. Kaken ble hvelvet over på et sukkerstrødd bakepapir når den var ferdigstekt.

Mens kaken var i ovnen lagde jeg sjokoladekremen, og den bestod av

  • 1,5 plater smeltet hvit kokesjokolade
  • 0,75 dl kokt fløte
  • 2 eggeplommer

Jeg smeltet den hvite sjokoladen over vannbad og kokte opp fløten. Fløten ble så rørt inn i den smeltede sjokoladen. Til slutt rørte jeg inn to eggeplommer, en av gangen. Dette ble så smurt utover den varme bunnen.

Når sjokoladkremen hadde trukket inn i bunnen (det gikk kjapt), smurte jeg mangopuréen utover kaken.

Nå var kaken klar for sammenrulling, og jeg rullet den sammen fra kortsiden. Legg den kjølig noen timer med bakepapiret tett rundt seg.

Kaken ble servert med mangobiter (små biter), jordbær og stivpisket Condito Whipping. I stedet for Whipping, kan den selvfølgelig spises med stivpisket krem eller is 🙂

Anbefaler å bake kaken dagen før den skal nytes, for den ble bedre og bedre dag for dag.

MangoRull med hvit sjokoladekrem1

MangoRull med hvit sjokoladekrem4

MangoRull med hvit sjokoladekrem5

MangoRull med hvit sjokoladekrem

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk