Smi mens jernet er varmt, er det noe som heter. Vel, her ble det litt vel varmt i stua i går kveld når jeg lagde Milkshake…
Mannen er i ferd med å bli forkjølet, og ba pent om jeg kunne lage noe godt men med litt sunt i. Jeg er ikke sen å be, for da får jeg i tillegg anledning til å lage et nytt innlegg på bloggen.
Valget falt på Milkshake med mango og chili, og fruen i huset (det er meg :)) brukte litt for mye chili. Vi ble ganske heite, både mens vi drakk shaken og etterpå…
Denne oppskriften er for 3 porsjoner á 3 dl, og mengde chili er nedjustert 🙂
- 1 mango (300 gr)
- 10 – 15 gr chili, det kommer an på hvor sterk du vil ha den (svettetoktene våre skyldtes 23 gr)
- 240 gr vaniljeis
- 125 gr gresk yoghurt med vaniljesmak
- 2 dl skummet melk
Alt ble kjørt i blender til ønsket konsistens.
Jeg har ikke prøvd å bruke yoghurt i Milkshake før, men dette ble vellykket. Konsistensen ble tykk, myk og kremete, og det uten å måtte bruke stivpisket krem. Har jeg funnet hemmeligheten?
Jeg vil jo ikke at mannen skal bli syk, og tok derfor litt ekstra i når det gjelder mengde chili… Selv om vi syntes Milkshaken var sterk, gikk den ned. Den var tross alt, ganske så god 🙂