Gulrotrullekake

Siste tilskudd i gulrotkakefamilien er denne gulrotrullekaken. Denne kan også få plass i rullekakeavdelingen. Nam!

Jeg har tatt utgangspunkt i oppskriften til gulrotkaken i liten langpanne og redusert ingrediensene i forhold til det jeg mente måtte passe til en rullekake.
Kaken sprakk litt under rullingen, men ikke nok til at jeg lot meg skremme fra å sette den på bordet. Kaken jeg bakte i går derimot (et annet kapittel), så ikke dagens lys på et kakefat…

Tilbake til dagens bakst; Rullekaken ble lagd av

  • 2 egg
  • 150 g brun farin
  • 1 ts vaniljesukker
  • 40 g creme fraiche
  • 1,5 ts kanel
  • 1 ts natron
  • 150 g mel
  • 80 g smeltet smør
  • 170 g «revet» gulrot (finhakket med stavmikseren)

Pisk egg, farin og vaniljesukker luftig. Tilsett creme fraiche. Deretter has det tørre og smeltet smør i om hverander. Rør til slutt inn den revne gulroten.

Stekes på et bakepapirkledd stekebrett midt i ovnen på 180 grader i  ca. 15 minutter.

Snu kaken opp ned på et bakepapir når den er ferdigstekt. Løsne på bakepapiret den ble stekt på og la den avkjøle under dette.

 

Kremen til kaka

  • 100 g romtemperert smør
  • 200 g melis
  • 2 ts vaniljesukker
  • 100 g smøreost naturell (jeg bruker Kavli naturell)

Pisk smør og litt av melisen godt. Ha deretter i resten av melisen, osten og vaniljesukker.

Smøres på avkjølt kake.

Jeg liker å rulle kaken sammen fra kortenden, og det gjorde jeg også denne gangen.
Om du ønsker å rulle fra langsiden, gjør du det.

Gulrotrullekake

Gulrotrullekake

Gulrotrullekake

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?