Cookies med brunost

Joda, du leste riktig. Cookies med brunost, hvit sjokolade, tranebær og cashew ble til etter at jeg hadde sett på et av programmene til Eat Street. Inspirasjonen kom fra en som lagde compost cookies (som han kalte garbage cookies). Søppelcookies var ikke et alternativ når jeg skulle finne på navn til disse cookiesene…

Man kan ha nesten alt hva hjertet, eller skal jeg si magen, behager inni cookies. For meg falt altså valget først på Fløtemysost og så fylte jeg på med det jeg trodde måtte passe godt til denne. Ifølge tilbakemeldingene fra mine kolleger var det et godt valg.

Oppskrift

Ca. 30 cookies med brunost ble lagd av

 • 100 g romtemperert smør
 • 200 g brun farin
 • 1 ts vaniljesukker
 • 2 egg
 • 150 g mel
 • 50 g lettkokte havregryn
 • 1 ts bakepulver
 • 150 g Fløtemysost i biter
 • 150 g hvit sjokolade i biter
 • 150 g tørket tranebær
 • 150 g cashew

Skjær brunosten og tranebærene i ønsket størrelse, og hakk sjokoladen og cashew i ønsket størrelse.

Pisk smør, brun farin og vaniljesukker godt. Tilsett eggene (gjerne plommene først), før du tilsetter mel, havregryn og bakepulver. Rør deretter inn sjokolade,  tranebær og cashew. Rør brunostbitene inn til slutt.

Cashew-nøttene jeg hadde var med salt, men det gjorde ingenting for smaken.

Når alt var godt og blandet, fordelte jeg emner på et bakepapirkledd stekebrett og stekte dem midt i ovnen på 170 grader i ca. 12 minutter. Steketiden varierer etter størrelsen på cookiesene, og den kan være alt fra 10 – 14 minutter. Er du usikker på steketiden anbefaler jeg å prøvesteke noen først.
De skal være myke når du tar dem ut av ovnen. De stivner når de avkjøles.

 

Cookies med brunost

Cookies med brunost

Cookies med brunost

Cookies med brunost

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk