Vaffel vs. kake – gulrotvaffelkake – er et lite prosjekt jeg har holdt på med i det siste, og her deler jeg hvordan det gikk med gulrotkaken.
Dette i tillegg til at jeg har skrevet ferdig romanen min, har bidratt til litt lite aktivitet på bloggene mine. Nå er manuset sendt inn, og jeg er klar for å dele nye matgleder med dere igjen.
Jeg har lurt litt på hvordan det er å steke kakerøre i vaffeljernet. Det skulle vise seg å være en morsom lek, helt til jeg skulle prøve meg på Brownie med Cookie… Det tok litt tid før jeg fikk gjort vaffeljernet rent etter den fadesen.
Resten av Brownierøra og cookiedeigen ble til en veldig god kake. Her finner du den.
Jeg endret ingenting på røren til denne gulrotkaken, og den ble en veldig god gulrotvaffelkake. Kanskje litt for søt etter min smak, men andre i huset syntes ikke å legge merke til det.
Konklusjon: Til en annen gang kommer jeg nok til å redusere sukkermengden noe når jeg skal bruke denne gulrotkakeoppskriften i vaffeljernet.
Til dette prosjektet kjøpte jeg meg et nytt vaffeljern, og det var stas å innvie det.
Røren gir ca. 16 vaffelkaker, og til disse gulrotvaffelkakene bruker jeg
- 5 egg
- 400 gr sukker (200 g hvitt og 200 g brun farin)
- 2 toppede ts vaniljesukker
- 50 g Creme Fraiche
- 2 ts kanel
- 1 ts bakepulver
- 2 ts natron
- 350 gr hvetemel
- 250 gr smør smeltet
- 400 gr revet gulrot
Egg, sukker og vaniljesukker piskes til eggedosis. Pisk inn creme fraiche. Tilsett resten av det tørre vekselsvis med smeltet smør. Tilsett revet gulrot til slutt.
Stekes i vaffeljern. Husk å smøre jernet om du har et som krever det.
Om du ønsker å prøve kremen jeg lagde til, eller skal jeg si, den søtere utgaven av Philadelphia…
Søt Philadelphia
- 200 g Philadelphia
- 50 g sukker
- 50 g creme fraiche
- 1 ts vaniljesukker