Brownie med Cookie

Brownie med Cookie – Røra som ble igjen etter det mislykkede forsøket i vaffeljernet, ble brukt til denne kaken i stedet for, og jeg angrer ikke på det. Fordi røra skulle brukes i vaffeljern, økte jeg mengden mel enn jeg vanligvis bruker i en brownie.
Oppskriften jeg tok utgangspunkt i er denne fløyelsmyke brownie.

Denne kaken er lagd i en form på str. 30 x 40 cm sånn ca.

Brownie med Cookie er laget av

  • 300 g smør
  • 400 g 70% sjokolade
  • 4 egg
  • 2 eggeplommer
  • 300 g brun farin
  • 100 g lys sirup
  • 3 ts vaniljesukker
  • 350 g mel
  • 20 g kakao
  • 1/2 ts bakepulver
  • 100 g hvit sjokolade (om du skulle få lyst til å prøve dette på toppen av kaken)

Smelt smør. Ta kjelen av varmen og rør inn sjokoladen til den har smeltet. Avkjøles i romtemperatur mens du lager resten av røra.
Pisk egg, eggeplommer, brun farin, lys sirup og vaniljesukker i noen minutter til dette er veldig luftig. Tilsett det tørre (mel, kakao og bakepulver før du tilslutt har i sjokoladesmøret i en tynn stråle mens kjøkkenmaskinen er i gang.

Røren has i en bakepapirkledd form.

Cookie-deigen jeg brukte

  • 150 g smør
  • 200 g brun farin
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 egg
  • 200 g mel
  • 1 ts bakepulver

Pisk smør, sukker og vaniljesukker godt. Ha i egget og pisk dette inn. Deretter has mel og bakepulver i.
Fordeles på toppen av Brownie-røra som nå er fordelt i formen. Stekes midt i ovnen på 170 grader i ca. 30 minutter. Avkjøles.

Vi synes kaken var best romtemperert.

 

 

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk