Brownie med Cookie – Røra som ble igjen etter det mislykkede forsøket i vaffeljernet, ble brukt til denne kaken i stedet for, og jeg angrer ikke på det. Fordi røra skulle brukes i vaffeljern, økte jeg mengden mel enn jeg vanligvis bruker i en brownie.
Oppskriften jeg tok utgangspunkt i er denne fløyelsmyke brownie.
Denne kaken er lagd i en form på str. 30 x 40 cm sånn ca.
Brownie med Cookie er laget av
- 300 g smør
- 400 g 70% sjokolade
- 4 egg
- 2 eggeplommer
- 300 g brun farin
- 100 g lys sirup
- 3 ts vaniljesukker
- 350 g mel
- 20 g kakao
- 1/2 ts bakepulver
- 100 g hvit sjokolade (om du skulle få lyst til å prøve dette på toppen av kaken)
Smelt smør. Ta kjelen av varmen og rør inn sjokoladen til den har smeltet. Avkjøles i romtemperatur mens du lager resten av røra.
Pisk egg, eggeplommer, brun farin, lys sirup og vaniljesukker i noen minutter til dette er veldig luftig. Tilsett det tørre (mel, kakao og bakepulver før du tilslutt har i sjokoladesmøret i en tynn stråle mens kjøkkenmaskinen er i gang.
Røren has i en bakepapirkledd form.
Cookie-deigen jeg brukte
- 150 g smør
- 200 g brun farin
- 1 ts vaniljesukker
- 1 egg
- 200 g mel
- 1 ts bakepulver
Pisk smør, sukker og vaniljesukker godt. Ha i egget og pisk dette inn. Deretter has mel og bakepulver i.
Fordeles på toppen av Brownie-røra som nå er fordelt i formen. Stekes midt i ovnen på 170 grader i ca. 30 minutter. Avkjøles.
Vi synes kaken var best romtemperert.