Saftig vaniljekake med sitronkrem

Saftig vaniljekake i langpanne med sitronkrem og bær er en smakfull og perfekt kake til festdagene i mai.

Saftig vaniljekake i langpanne med sitronkrem og bær er laget av

  • 300 g smør – romtemperert
  • 450 g sukker
  • 5 ts vaniljesukker
  • 6 egg – romtempererte
  • 450 g mel
  • 1 ts bakepulver
  • 2 ts natron
  • 3 dl Kefir – romtemperert

Pisk smør, sukker og vaniljesukker lyst og luftig. Pisk inn ett og ett egg. Deretter piskes det tørre (mel, bakepulver og natron) og Kefir inn om hverandre.

Stekes i en bakepapirkledd langpanne midt i ovnen på 170 grader i ca. 40 – 45 minutter.

Sitronkremen lages av

  • 200 g smør – romtemperert
  • 200 g Philadelphia – romtemperert
  • 0,5 dl kremfløte – romtemperert (kan droppes for tykkere krem)
  • 600 g melis
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 dl ferskpresset sitronsaft

Pisk smør, Philadelphia og kremfløte godt. Tilsett deretter melis, vaniljesukker og sitronsaften.

Has på avkjølt kake. Pyntes med friske bær.

Hurra! Hurra! Hurra! 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?