Saftig vaniljekake i langpanne med sitronkrem og bær er en smakfull og perfekt kake til festdagene i mai.
Saftig vaniljekake i langpanne med sitronkrem og bær er laget av
- 300 g smør – romtemperert
- 450 g sukker
- 5 ts vaniljesukker
- 6 egg – romtempererte
- 450 g mel
- 1 ts bakepulver
- 2 ts natron
- 3 dl Kefir – romtemperert
Pisk smør, sukker og vaniljesukker lyst og luftig. Pisk inn ett og ett egg. Deretter piskes det tørre (mel, bakepulver og natron) og Kefir inn om hverandre.
Stekes i en bakepapirkledd langpanne midt i ovnen på 170 grader i ca. 40 – 45 minutter.
Sitronkremen lages av
- 200 g smør – romtemperert
- 200 g Philadelphia – romtemperert
- 0,5 dl kremfløte – romtemperert (kan droppes for tykkere krem)
- 600 g melis
- 2 ts vaniljesukker
- 1 dl ferskpresset sitronsaft
Pisk smør, Philadelphia og kremfløte godt. Tilsett deretter melis, vaniljesukker og sitronsaften.
Has på avkjølt kake. Pyntes med friske bær.
Hurra! Hurra! Hurra!