Smashing sjokoladepavlova med vaniljeyoghurtkrem

Smashing sjokoladepavlova med vaniljeyoghurtkrem, ble en veldig balansert og god kake i smaken. Dette sier jeg sett i forhold til hvor søt jeg syntes den forrige kaken jeg lagde var. Den søte bunnen og sjokoladen trengte denne litt syrlige youghurtkremen.

Etter å ha lagd noen porsjoner med hjemmelaget iskrem, hadde jeg plutselig 12 eggehviter til overs. Valget for hva disse skulle brukes til, ble enkelt å ta. Jeg lagde to like bunner med hakket sjokolade i, og så lot jeg tilfeldighetene råde til hva jeg skulle bruke den til. Det tok ikke lange tiden før Tines Pavlova med smash lyste mot meg på nettet. Dette måtte jeg også prøve.

Etter forrige kake med vaniljekrem, ønsket jeg å lage en kake med sjokoladekrem og så vaniljekrem oppå der igjen.
Men, da kremen skilte seg, og jeg ikke hadde mer sjokolade igjen til å prøve en gang til, ble det ikke sjokoladekrem.

Jeg stod der med 250 g vaniljekrem og kikket inn i kjøleskapet hvor en gresk vaniljeyoghurt lyste mot meg.
Snakk om hell i uhell. Dette ble perfekt.

Smashing sjokoladepavlova med vaniljeyoghurtkrem er laget av

 • 6 eggehviter
 • 300 g sukker
 • 3 ts vaniljesukker
 • 20 g maizena
 • 3 ts bringebæreddik
 • 100 g lys kokesjokolade i biter

Sett ovnen på 180 grader. Temperaturen senkes til 140 grader når marengsen settes inn.

Pisk eggehvitene til de begynner å skumme. Deretter har du i litt og litt av sukker og vaniljesukker. Pisk marengsen til den blir stiv og blank, ca. 7 minutter. Ha i maizena mot slutten av piskingen. Jeg har tidligere pleid å røre inn eddiken for å hånd, men hadde den i mens kjøkkenmaskinen gikk. Det gikk bra det også.
Rør inn sjokoladebitene til slutt for hånd.

Fordel marengsen på et bakepapirkledd stekebrett.

Stekes på 140 grader i en time. Skru av ovnen etter et time og la den stå i ovnen med døra på gløtt til den er avkjølt.
Jeg lagde denne på kvelden, og marengsen stod i ovnen med døra på gløtt til neste dag.

På toppen finner du

 • 350 g gresk vaniljeyoghurt
 • 250 g (1/2) pk. vaniljekrem (kjøpt) – bruk mer om du ønsker det
 • Karamellsaus
 • Smash
 • Hakkede peanøtter
 • Friske blåbær

Bland yoghurten med vaniljekremen og fordel på kaken. Legg på Smash, blåbær og peanøtter sånn som du ønsker det, og ha på karamellsaus. Serveres med smash og blåbær og annet godt om det skulle være behov for det.

 

 

 

 

 

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk