Smashing sjokoladepavlova med peanøtter og krem, ble en veldig søt kake. Ikke det at den ikke ble god, men jeg skulle ønske meg noe mer syrlig til denne kaken. Det går enten an å servere blåbær til, eller så kan man redusere sukkermengden i kaken.
Etter å ha lagd noen porsjoner med hjemmelaget iskrem, hadde jeg plutselig 12 eggehviter til overs. Valget for hva disse skulle brukes til, ble enkelt å ta. Jeg lagde to like bunner med hakket sjokolade i, og så lot jeg tilfeldighetene råde til hva jeg skulle bruke den til. Det tok ikke lange tiden før Tines Pavlova med smash lyste mot meg på nettet. Dette måtte jeg også prøve.
Du finner også en annen variant av pavlova med smash her.
Smashing sjokoladepavlova med peanøtter og krem er laget av
- 6 eggehviter
- 300 g sukker
- 3 ts vaniljesukker
- 20 g maizena
- 3 ts bringebæreddik
- 100 g lys kokesjokolade i biter
Sett ovnen på 180 grader. Temperaturen senkes til 140 grader når marengsen settes inn.
Pisk eggehvitene til de begynner å skumme. Deretter har du i litt og litt av sukker og vaniljesukker. Pisk marengsen til den blir stiv og blank, ca. 7 minutter. Ha i maizena mot slutten av piskingen. Jeg har tidligere pleid å røre inn eddiken for å hånd, men hadde den i mens kjøkkenmaskinen gikk. Det gikk bra det også.
Rør inn sjokoladebitene til slutt for hånd.
Fordel marengsen på et bakepapikledd stekebrett.
Stekes på 140 grader i en time. Skru av ovnen etter et time og la den stå i ovnen med døra på gløtt til den er avkjølt.
Jeg lagde denne på kvelden, og marengsen stod i ovnen med døra på gløtt til neste dag.
På toppen finner du
- 3 dl kremfløte (denne trenger ikke sukker)
- 250 g (1/2) pk. vaniljekrem (kjøpt) – bruk mer om du ønsker det
- Litt smeltet sjokolade
- Karamellsaus
- Smash
- Hakkede peanøtter
Stivpisk kremfløten og fordel på marengsbunnen. Fordel vaniljekremen over kremen. Legg på Smash og peanøtter og ha på karamellsaus og smeltet sjokolade om du ønsker.