Vaffel vs. kake – Sitronvaffelkake er neste kake ut.
Sitronvaffelkake ble en sprø og morsom opplevelse. Jeg var usikker på om dette kunne bli noe godt, men det var ingen grunn til bekymring. Dette ble godt.
Jeg fulgte ikke helt samme framgangsmåte som i sitronkakeoppskriften.
Til ca. 8 stk Sitronvaffelkake
- 4 x sitroner av 150 g = 2,5 dl ferskpresset juice
- 150 g smør
- 300 g sukker
- 1 ts vaniljesukker
- 4 egg
- 300 g mel
- 1 ts natron
Press saften ut av sitronene.
Pisk smør, sukker, ett egg og vaniljesukker lyst og luftig. Tilsett deretter ett og ett egg. Pisk godt mellom hvert egg. Pisk deretter inn det tørre og sitronsaften.
Stekes i vaffeljern. Husk å smøre jernet om du har et som krever det.
Litt søt melisglasur og friske bær passet godt til.