Vaffel vs. kake – Vaniljevaffelkake

Vaffel vs. kake – Vaniljevaffelkake er neste kake ut som jeg har testet i vaffeljernet.

Nok et vellykket resultat. Her synes jeg kanskje kakerøra var litt tykk, så jeg økte mengden kefir med 1 dl i forhold til det jeg hadde brukt i oppskriften til Vaniljekaken.

Ca. 14 stk. Vaniljevaffelkaker ble laget av

  • 200 g romtemperert smør
  • 300 g sukker
  • 3 ts vaniljesukker
  • 4 egg
  • 300 g mel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 2 dl kefir

Pisk smør, sukker, vaniljesukker lyst og luftig. Pisk deretter inn ett og ett egg.
Nå kan mel, bakepulver, natron og kefir tilsettes om hverandre.

Stekes i vaffeljern. Husk å smøre jernet om du har et som krever det.

Kremen du ser på bildet, er den samme som jeg prøvde til Gulrotvaffelkakene.

 

 

Share on print
PRINT
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?