Vaffel vs. kake – Vaniljevaffelkake er neste kake ut som jeg har testet i vaffeljernet.
Nok et vellykket resultat. Her synes jeg kanskje kakerøra var litt tykk, så jeg økte mengden kefir med 1 dl i forhold til det jeg hadde brukt i oppskriften til Vaniljekaken.
Ca. 14 stk. Vaniljevaffelkaker ble laget av
- 200 g romtemperert smør
- 300 g sukker
- 3 ts vaniljesukker
- 4 egg
- 300 g mel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts natron
- 2 dl kefir
Pisk smør, sukker, vaniljesukker lyst og luftig. Pisk deretter inn ett og ett egg.
Nå kan mel, bakepulver, natron og kefir tilsettes om hverandre.
Stekes i vaffeljern. Husk å smøre jernet om du har et som krever det.
Kremen du ser på bildet, er den samme som jeg prøvde til Gulrotvaffelkakene.