Vaffel vs. kake – Eplevaffelkake

Vaffel vs. kake – Eplevaffelkake ble en av mine topp 3, av de kakene jeg prøvde å steke i vaffeljernet.

Jeg tok utgangspunkt i oppskriften til vinnerkaken i Norges beste bakst i 2014; Saftig eplekake, og gjorde noen endringer.

Den sprø toppingen på kaken, brukte jeg som strøssel til kremen jeg serverte til Eplevaffelkakene.

Til 16 stk. Eplevaffelkake brukte jeg

  • 5 egg
  • 4 dl sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • 7 dl mel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ss kanel
  • 1 dl skummet melk
  • 150 gr smeltet smør
  • Mos av 4 epler (most med stavmikser)
  • Eplebiter av 3 epler

Pisk egg, sukker og vaniljesukker godt. Tilsett mel, bakepulver, melk og smeltet smør litt og litt og om hverandre. Til slutt rører du forsiktig inn eplemosen.

Stekes i vaffeljern. Husk å smøre jernet om du har et som krever det.

Den sprø toppen bestod av

  • 2 ts kanel
  • 50 gr brunt sukker
  • 6 bixit kjeks

Knuses og brukes på toppen av kremen om du serverer med det.

 

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?