Kransekake – den beste

Kransekake finner du flere av på bloggen. Etter å ha bakt meg gjennom mange kransekaker, har jeg kommet fram til en veldig god oppskrift som jeg blir heldig med hver gang jeg lager kransekake.

I fjor sommer startet jeg opp med merKake og solgte jeg kransekaker til barndåp, konfirmasjon, jubileum og bryllup, og det er denne oppskriften jeg skal dele med deg nå. Jeg leverte kransekake med alt fra 8 – 18 ringer, men det er oppskriften til 16 ringer jeg deler her.

Deigen kan også brukes til kransekakestenger.

Se lenger ned for tips.

16 ringer – er laget av

Hvis jeg velger å bruke ferdigkjøpt mandelmel/malte mandler, bruker jeg som regel den fra Eldorado (nei, dette er ikke reklame). Det er lettvint, men det blir ikke så godt som når du rister mandlene og kverner dem. Jeg bruker dem da med skallet på.

  • 450 gram mandelmel (finmalte mandler)
  • 150 gram malte mandler (grovere enn mandelmel (finmalte mandler))
  • 500 gram melis
  • 2 ss glukosesirup
  • 4 – 5 eggehviter – Start med 4 og så ser du om du trenger mer
  • mandelessens hvis jeg ikke rister og maler mandler selv

Bland alt godt.

Pakk deigen inn i aluminiumsfolie og varmebehandle den i stekeovnen på 80 grader i 1 time.

Smør ringene godt med smør eller formfett og dryss dem deretter med semulegryn. Rist av overflødige gryn.

Trill deigen til fingertykke «pølser» og tilpass dem ringene. Start med den minste ringen først. Stek ringene på 200 grader midt i ovnen i ca. 10 minutter. Jeg skriver ca. fordi alle ovner er forskjellige, så følg med på hvordan du vil ha dem. I tillegg avhenger steketiden av hvor tykke ringer du lager.

Kransekake-tips eller «Sånn gjør jeg det»

Eggehviten
Jeg stivpisker ikke eggehviten. Noen liker å gjøre det, jeg synes ikke det er nødvendig.

Ristede mandler
Mandlene ristes i stekeovnen på 160 grader i ca. 10 minutter +.

Verktøy – Jeg bruker plasthansker, vann og en en veldig tynn palettkniv når jeg legger ringene i formen og for penere skjøter. Palettkniven er også fin å bruke når kalde ringer skal ut av formen.
Bruk pensel for å fjerne overflødig semulegryn (hirseflak (glutenfritt alternativ)) når du tar ringene ut av formen og/eller når kransekaken skal monteres.

Rekkefølgen – Start alltid med den minste ringen først. På den måten unngår du å stå uten topp om du skulle gå tom for deig.

Veldig viktig – La ringene være i formene til de er helt avkjølte.
Varmebehandle kransekakedeigen – Tipset om å varmebehandle kransekakedeigen har jeg lært av Hjemmekokklaugets video på Youtube

Andre smaker – Hva med å tilsette pulveriserte frysetørkede bær i deigen. Smeltet sjokolade og frysetørkede bær gjør seg godt som pynt på kransekakestengene.

Glutenfritt alternativ til semulegryn i formene – Jeg bruker hirseflak. Disse er ganske store, så jeg finhakker dem med stavmikseren.

Melisglasuren og pynt – Jeg lager Royal Icing og jeg liker å dekorere ringene forskjellig. Det tar mye lengre tid, men det blir en annerledes kransekake.
Kakene pyntes med småblomster og sommerfugler av gum paste. Kronen er laget av fondant og malt med spiselig gullmaling (før forbudet kom).

Kransekakestengertårn – tårnkake – med sjokolade og pulver av frysetørkede bær.
Kransekakestenger med Royal Icing, sukkerperler og pulver av frysetørkede bær.
PRINT

2 hendelser på “Kransekake – den beste”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk