Troika-konfekt - Oppskrift Idefull - Inspirert av Tove Holter

Troika-konfekt

Etter å ha laget Troika-Pavlova, Makroner inspirert av Troika og Troika Eton Mess, har jeg også hatt lyst til å lage Troika-konfekt. Dette er første gang jeg lager konfekten, og på min Youtube-kanal har jeg også delt en video hvor du ser meg jobbe meg gjennom to forskjellige måter å lage Troika-konfekt på. Jeg har definitivt fått en favoritt av disse to.

Jeg har kalt videoen en Troika-konfekt-reise fordi jeg tar dere med gjennom flere tips i tillegg til hva som man kanskje ikke bør gjøre. Videoen varer i litt over 20 minutter, men om du planlegger å lage Troika-konfekt, og det er – som meg – første gangen du gjør dette, kan det kanskje være lurt å se deg gjennom denne videoen. Du finner også videoen nederst i innlegget.

Oppskriftene til Troika-konfektene

Dette er bare en oversikt over hva jeg har brukt når jeg har prøvd meg fram.
Du velger selv hvor mye du velger å bruke av hver ingrediens.

Troika-biter

  • 400 gram romtemperert marsipan
  • 80 gram smeltet Nougat
  • Bringebærgelé (jeg lagde lik mengde som jeg lagde til Troika i formen, men brukte bare en brøkdel av den, så her må du tilpasse hva du trenger).
  • Bringebær uten frø (200 gram før du siler av frøene = ca. 1,5 dl bringebær til bruk i geleen)
  • 2,5 dl vann (1,5 dl kokvarmt + 1 dl kaldt)

Jeg kjevlet marsipanen i størrelsen 40×15 cm. Deretter smurte jeg smeltet Nougat utover denne for så å rulle sammen herligheten.

Del i skiver og lag grop til geléen. Fylles med gelé og avkjøles før de dyppes i smeltet sjokolade.

Geléen
Fjern frøene fra bringebærene ved å bruke sil. Se video for forklaring.
Kok opp 1,5 dl vann og rør ut geléen i dette. Tilsett 1 dl kaldt vann og bland dette med bringebær uten frø. Avkjøles før den brukes.

Sjokoladen for dypping
Fordi jeg lagde begge deler samtidig, gikk det litt om hverandre med denne sjokoladen, så jeg er svar skyldig på hvor mye det ble av smør og sjokolade til slutt.
Anbefaler derfor å bruke denne sjokoladedyppen fra Sarah Bernard, for den har jeg allerede oppskriften på.

Troika-konfekt - Oppskrift Idefull - Inspirert av Tove Holter

Oppskriften til en stor Troika

  • 500 gram marsipan
  • 70 gram Nougat (jeg har brukt Odense kjøpt på Meny)
  • Bringebærgelé (jeg har brukt freia)
  • Bringebær uten frø (200 gram før du siler av frøene = ca. 1,5 dl bringebær til bruk i geleen)
  • 2,5 dl vann (1,5 dl kokvarmt + 1 dl kaldt)

Til denne brukte jeg en form som var 22×32 cm (innvendige mål).

Jeg satte to av lagene kaldt mellom hver gang. Geléen stod til avkjøling på kjøkkenbenken for bedre kontroll på denne.

Marsipanen

Kjevle ut marsipanen. For enklest mulig plassering i formen, valgte jeg å klippe et bakeark i lik størrelse som bunnen i formen jeg skulle bruke. Deretter kjevlet jeg marsipanen ut på dette arket og plasserte det i bunnen av formen. Husk å dekke bunnen med plast eller bakepapir før du plasserer marsipanen i formen. Se video for visuell forklaring.

Husk å fjerne marsipanens «måleark» før du smører på Nougat.

Nougat

Smelt deretter ønsket mengde Nougat og smør utover marsipanen. Et tips jeg selv lærte, er å bruke pensel for påføringen, spesielt langs kantene og i hjørnene.

Gelé

Fjern frøene fra bringebærene ved å bruke sil. Se video for forklaring.
Kok opp 1,5 dl vann og rør ut geléen i dette. Tilsett 1 dl kaldt vann og bland dette med bringebær uten frø. Avkjøles før det helles på Nougaten, men ikke vent til den begynner å stivne.

Da ting ikke gikk helt som ønsket…

Jeg skulle dele denne store Troikaen i biter, men fordi jeg syntes marsipanen hadde smeltet litt for mye, valgte jeg heller å smøre hele Troikaen med sjokolade – både over og under. Nå er spørsmålet om jeg skal servere den som en hel Troika eller prøve å dele den opp igjen.

Troika-favoritten og enda en ny Troika-variant

Selv om jeg har fått en favoritt, har jeg allerede bestemt meg for å teste ut en ny variant = Troika-kule-konfekt.
Planen er å lage marsipanen selv og trille marsipankuler. Kulene skal deles i to og det skal gjøres plass til bringebærgele i hver halvdel = lage grop. Til slutt skal to halve Troika-kuler limes sammen til en hel Troika-kule med litt nougat.

Som man ser av videoen jeg har delt og som du også kan se nedenfor, går ikke alltid alt etter planen, så jeg er spent på hvordan resultatet av min nye Troika-konfekt-idé blir.
Kanskje kommer det nok en Troika-film om dette.

Følg meg gjerne på Youtube og/eller Facebook for mer inspirasjon og tips.

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk