Eton Mess – Troika

Eton Mess var en av de tingene jeg ønsket å smake på når jeg var i London for 4 år siden. Et annet av ønskene jeg fikk oppfylt, var å smake Beef Wellington på Heddon Street Kitchen, og det kan du lese om her.

Helt siden den gang, har jeg hatt lyst til å lage denne desserten selv, og nå bøy anledningen seg. Eton Mess – Troika-inspirert, men denne gangen valgte jeg å bruke en lysere sjokolade, og den ble brukt i sjokoladesausen ved siden av + litt revet sjokkis på toppen.

Helt til jeg googlet navnet, trodde jeg det het Eat and mess. Det gjorde det ikke.

Hva er Eton Mess?
Ifølge Wikipedia er Eton mess er en tradisjonell engelsk dessert som består av en blanding av jordbær, marengs og kremfløte. Det antas at den stammer fra Eton College.

Jeg har byttet ut jordbær med bringebær i tillegg til å tilsette andre smaker. Kan jeg da fortsatt kalle dette en Eton Mess eller blir det heller en porsjonspavlova i glass? En ting er sikkert. Det blir i hvert fall Eat and mess i dessertglasset.

I min Eton Mess – Troika, har jeg valgt å bruke

 • Krem – stivpisket kremfløte
 • Pikekyss – Hjemmelagde, oppskrift finner du her (du kan bruke kjøpte om du heller vil det)
 • Bringebær – hele ferske og tykt syltetøy (hjemmelaget)
 • Sitronmelisse
 • Revet marsipan – kjøp den du liker
 • Revet sjokolade – lys eller mørk – du bestemmer
 • Sjokoladesaus – av sjokolade og fløte (bruk mørkere sjokolade om du heller ønsker det)
  Kok opp kremfløte. Ta kjelen av varmen og rør inn sjokoladen til den har smeltet. Brukes gjerne lun. Eks. mengdefordeling – 1 dl kremfløte/50 g sjokolade. Jo mindre sjokolade, jo tynnere saus.
 • Om du ønsker å bruke Nougat, som også er å finne i Troika, gjør du det. Jeg liker ikke det, og har derfor droppet det.

Mengden du trenger av de forskjellige ingrediensene kommer an på antall porsjoner og ønsket størrelse på disse. Jeg deler oppskrift på Bringebærsyltetøyet jeg laget, og overlater resten til deg.

Bringebærsyltetøy til Eton Mess – Troika, til 4 porsjoner, er laget av

 • 200 g bringebær
 • 50 g sukker
 • 1 plate gelatin

Jeg valgte å bruke litt gelatin for å få litt tykkelse på bringebæra, og i og med at det ikke ble så stivt som gelé, har jeg valgt å kalle det for syltetøy.

Legg gelatinen i bløt etter anvisning på pakken.

Mos og sil bærene for frø. Kok opp bringebærmos med sukker. Når sukkeret er oppløst, ta kjelen av varmen, klem vannet av gelatinen og rør den inn.
Settes til avkjøling.

Montering av Eton Mess – Troika
Syltetøy, krem, knuste pikekyss, revet marsipan, krem, ferske bringebær innimellom alt og revet sjokolade og marsipan på toppen. Serveres med lun sjokoladesaus ved siden av.

Eton Mess - Troika - Oppskrift Idéfull - Inspirert av Tove Holter Eton Mess - Troika - Oppskrift Idéfull - Inspirert av Tove Holter

 

 

 

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk