Fløyelsmyke Sarah Bernard

Sarah Bernard ble presentert for meg for noen år siden, av en god venninne. Denne lille fløyelsmyke firkanten jeg fikk servert, viste seg å være en avhengighetsdannende nytelse.

Helfrelst som jeg ble, måtte jeg selvfølgelig sikre meg oppskriften, og siden da, har jeg lagd Sarah Bernard hver jul.

Jeg lagde 1 langpanne med bunn, og av denne ble det 130 biter. Til dette brukte jeg

  • 500 gr malte mandler
  • 400 gr sukker
  • 100 gr lys sirup (ikke i originaloppskriften, meg jeg prøvde det nå for å se om bunnen blir litt seigere)
  • 7 eggehviter (stivpiskede)

Jeg blander sukker og malte mandler først, for så å blande det igjen med de stivpiskede eggehvitene (spar litt til sirupen). Sirupen rørte jeg forsiktig inn i litt av den stivpiskede eggehviten, for så å røre inn dette i resten av blandingen til slutt. Da løser du opp sirupen, og den blir ikke så seig.
Som skrevet i oppskriften, trenger du ikke å bruke sirup. Jeg testet med sirup for å se om bunnen ble seigere. Jeg kan ikke si at jeg merket så veldig stor forskjell.

Til smørkremen brukte jeg

  • 400 gr smør (romtemperert)
  • 400 gr melis
  • 4 ss vaniljesukker
  • 4 ss bakekakao
  • 7 eggeplommer (rør i ett av gangen)

Romtemperert smør ble pisket med melis og vaniljesukker. Deretter hadde jeg i bakekakaoen, og til slutt hadde deg i eggeplommene, en av gangen.

Til slutt dyppet jeg bitene i flytende sjokolade

  • 6 plater sjokolade (jeg bruker 4 stk. 70% og 2 lyse a 100 gr)
  • 100 gr smør (smeltet)

Bunnen stekes på 175 grader i 25 minutter. Jeg pleier å snu hele bunnen på hodet, da blir det lettere å dra av bakepapiret. Bunnen deles i biter mens den fortsatt er varm. Mens den avkjøles, lager du smørkremen, som smøres på ferdig avkjølt bunn.

Jeg deler bare opp bunnen, jeg tar ikke bitene fra hverandre før smørkremen er på.

Etter å ha lagd konfekten i flere år, har det blitt gjort på flere forskjellige måter, og jeg har kommet fram til at dette er den enkleste måten å gjøre det på.

Smelt smør og sjokolade, og dypp bitene oppi. Noen bruker delfiafett istedetfor smør. Jeg liker helst å bruke smør.

Jeg dekorerer bitene med smeltet hvit sjokolade, og det går med 2 plater til dette.

Fløyelsmyk Sarah Bernard

Fløyelsmyk Sarah Bernard

Fløyelsmyk Sarah Bernard

Fløyelsmyk Sarah Bernard

Fløyelsmyk Sarah Bernard

Fløyelsmyk Sarah Bernard

Fløyelsmyk Sarah Bernard

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk