Disse hornene blir utrolig luftige og veldig gode.
Oppskriften på hornene, er inspirert av min mors oppskrift, og jeg har gjort noen små endringer på denne. Hornene serveres ofte til frokost eller på koldtbord når noe skal feires, og alle hjerter gleder seg over disse 🙂
Til 16 horn brukte jeg
- 100 gr smeltet smør
- 4 dl lunken melk
- 2 egg
- 1 pk tørrgjær
- 1 ss Luftigere Bakst fra Idun (kan sløyfes)
- 1 ts salt
- 1 ss sukker
- 750 gr mel
- pensle med 1 egg og toppes med valmuefrø
Jeg blandet det tørre først, før jeg tilsatte det smeltede smøret, den lunkne melka og eggene.
Deigen ble så satt til heving i ca. 45 minutter.
Jeg delte den ferdighevede deigen i to, og kjevlet dem ut i to store sirkler. Disse ble delt i 8 trekanter, og rullet sammen. Hornene ble etterhevet i ca 30 minutter, før jeg penslet dem med egg, strødde på valmuefrø og stekte dem på 210 grader i ca 14 minutter.
Med rykende ferske horn på bordet, blir jeg som regel dagens helt!