OreoMousseKake

Mange er enige om at Oreokake er godt, veldig godt, og det finnes mange forskjellige oppskrifter på denne populære kaken. I begynnelsen av februar lagde jeg en kake jeg ble veldig fornøyd med (oppskriften finner du her, men etter noen dager, begynte en ny kake å ta form i hodet mitt.

Nå nærmer seg slutten på min søken etter den perfekte Oreokaken, for denne moussekaken er så godt som perfekt etter min smak. 🙂

Denne kaken er lett og luftig, og langt fra så mektig som de andre kakene jeg har smakt. Den er uten tilsatt sukker, så sukkeret du får i deg, kommer fra sjokoladen og kjeksen.

Av nedenfornevnte ingredienser, ble det 32 stk små kaker. Noen lurer på hvor jeg gjør av alle kakene jeg lager. Noen spiser vi selv, noen tar jeg med på jobben, men disse ga jeg til beboerne på en avdeling på Skedsmotun bo- og behandlingssenter.

Jeg lagde toppen først, og la den hvite sjokolademoussen nedi muffinsformen først. På noen av kakene la jeg en halv oreokjeks nederst i formen, dermed kommer den på toppen av kaka.

Til den hvite moussen brukte jeg

 • 200 gr hvit sjokolade (smeltet)
 • 3 1/2 dl fløte (stivpisket)
 • 4 eggehviter (stivpisket)
 • 4 eggeplommer
 • 2 pk oreokjeks (knuste)

Stivpisk eggehvitene og kremfløten for seg. Smelt sjokoladen og rør deretter i eggeplommene i sjokoladen, gjerne en og en. Jeg blandet så sjokoladeblandingen i den stivpiskede kremfløten, for så å blande dette igjen med den stivpiskede eggehviten. Bland til slutt i den knuste kjeksen. Ha blandingen i muffinsformer (denne rommet 1 dl) og sett kaldt, mens du lager den mørke moussen.

Til den mørke moussen brukte jeg

 • 200 gr lys kokesjokolade (smeltet)
 • 100 gr 70% kokesjokolade (smeltet)
 • 2 1/2 dl fløte (stivpisket)
 • 4 eggehviter (stivpisket)
 • 4 eggeplommer
 • 2 pk oreokjeks (knuste)

Stivpisk eggehvitene og kremfløten for seg. Smelt sjokoladen og rør deretter i eggeplommene i sjokoladen, gjerne en og en. Jeg blandet så sjokoladeblandingen i den stivpiskede kremfløten, for så å blande dette igjen med den stivpiskede eggehviten. Bland til slutt i den knuste kjeksen. Ha deretter blandingen på den hvite moussen, sett kaldt og la den stivne.

Denne ble bedre etter å ha stått en dag i kjøleskapet, så det beste tipset her må være å lage kaken en dag i forveien.

 

OreoMousseKake

OreoMousseKake

OreoMousseKake

OreoMousseKake

OreoMousseKake

OreoMousseKake

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk