Makroner med brunostkrem

Makroner med brunostkrem ble en vellykket liten munnfull.

Jeg er i gang igjen etter tre uker med fri fra jobben som markedskoordinator, og nesten helt fri fra matskribentavdelingen. Tankene om hva som kan lages og deles med dere har svirret i hodet. Joda, det skjer selv om jeg har sommerferie, og jeg har tatt med meg noen gode idéer hjem igjen fra vår tur til vakre Italia.

Før var makroner et herk å få til, men etter å ha gått på kurs, har jeg fått dem til hver eneste gang jeg har laget disse små herlighetene. Denne gang er det altså en norsk vri på makroner eller fransk vri på brunosten jeg presenterer. Det kommer an på hvordan du ser det, eller kanskje hvor du kommer fra.

Oppskriften på makronene jeg har fylt med denne brunostkremen, finner du her, men denne gangen jeg har brukt mandelmel i stedet for å riste mandlene og male dem. Selv foretrekker jeg varianten med å riste mandlene før jeg maler dem, for det gir en veldig god smak på makronene.

Brunostkremen til disse makronene er laget av

  • 2 dl kremfløte
  • 150 g fløtemysost i biter

Kok opp kremfløten. Ta kjelen av platen og smelt brunosten i den varme fløten.
Jeg måtte sette kjelen på den varme platen igjen for å få smeltet osten helt.

Avkjøl brunostkremen i kjøleskap. Kjøleskapskald blanding piskes stiv. Nå er brunostkremen klar for bruk.

For enkel fordeling av brunostkremen i makronene, brukte jeg en sprøytepose, og jeg satte på en tipp for å få en dekorativ makron. Anbefaler å la den ligge litt ute i romtemperatur før du gjør dette. Da blir det enklere å fordele kremen.

Prikken over i’en, ble en godt skjult liten hemmelighet i form av litt jordbærsyltetøy i midten av brunostkremen. Dette ble veldig godt, og jeg har fått mange positive tilbakemeldinger på disse makronene. Anbefaler bruk av sprøytepose til jordbærsyltetøyet også.

Andre gode fyll til makroner du kanskje vil like, er

Makroner med brunostkrem

Makroner med brunostkrem

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk