Pai med mandelbunn og blåbær – man trenger ikke paiform…
Jeg eksperimenterer litt med blåbær om dagen, og denne gangen har jeg lagd en veldig lettvint og glutenfri pai med selvplukkede blåbær.
Pai med mandelbunn og blåbær ble lagd av
- 200 g mandelmel (eller finmalte mandler om du ønsker å bruke det)
- 50 g potetmel
- 100 g smør
- 100 g sukker
- 1 egg
- 1 ss bringebæreddik
Ha alt i en bolle og blande dette godt sammen. Sett kaldt et par timer. Jeg pleier å pakke det flatt inn i plastfolie.
Kjevle kald deig mellom to bakeark. Fordel blåbærfyllet på deigen. Husk at du skal lage kant med deigen, så ikke dekk hele deigen med fyllet. Se bilder for hvordan jeg har gjort det.
Deigen er ikke enkel å håndtere, men ved hjelp av slikkepott og bakearket, fikk jeg brettet deigen/lagd kant av den rundt blåbærfyllet.
Stekes midt i ovnen på 180 grader i 25 – 35 minutter.
Min stod inne i 35 minutter, og det var akkurat litt for lenge. Skulle gjerne ha tatt den litt før. Men siden steketiden varierer fra ovn til ovn skriver jeg steketiden med litt slingringsmonn.
Blåbærfyllet ble lagd av
- 400 g blåbær (selvplukkede)
- 100 g sukker
- 40 g maizena rørt ut i litt vann
Rør maizena ut i litt vann. Ha alt i en kjele og la dette koke noen minutter. La avkjøle litt.
Serveres lun med iskrem eller krem og kanskje litt ekstra blåbær.