Sitron- og appelsincurd til makroner

Sitron- og appelsincurd til makroner er en av tre fyll jeg hadde i makronene på lanseringsfesten med Influens.

Jeg lagde nok curd til en hel arme med makroner, så om du ikke skulle trenge så mye, reduserer du mengde ingredienser. En curd varer lenge i kjøleskapet, så lager du mye, kan den oppbevares der. Makronene jeg lagde er med denne oppskriften, men jeg brukte mandelmel i stedet for å riste og male mandlene selv.

Utfordringen med disse makronene var at de skulle stå framme en stund, og da var jeg redd curden skulle bli så myk at den ville renne utover. Jeg valgte derfor å ha gelatin i den, og det gikk kjempefint.

Jeg tok utgangspunkt i denne curden som jeg har lagd før, og jeg synes den smaker litt som Fox.

Til en stor porsjon sitron- og appelsincurd brukte jeg
  • 4 plater gelatin (av den typen som er i 10 pk og veier ca. 1,7 g)
  • 3 appelsiner – saften fra alle og zest fra 1
  • 3 sitroner – saften fra alle og zest fra 1
  • 300 g sukker
  • 3 ss maizena utrørt i litt vann
  • 4 eggeplommer
  • 150 g smør i biter

Legg gelatinen i bløt etter anvisning på pakken.

Riv skall av appelsin og sitron (zest) og press juice av appelsiner og sitroner. Ha dette i en kjele sammen med sukker og utrørt maizena. Kok dette noen minutter til det tykner. Ta kjelen av varmen og rør inn en og en eggeplomme. Sil deretter blandingen.
Klem vannet av gelatinen og rør den inn i den varme blandingen.
Rør til slutt inn smøret.
Settes kaldt til det stivner.

Jeg hadde den i en sprøytepose når jeg fordelte den i makronene. Anbefaler å la den ligge litt ute i romtemperatur før du gjør dette. Da blir det enklere å fordele curden.

Lanseringsfest Influens - Idefull - Mat for 2 - Vaffelkos - makroner med sitron

Lanseringsfest Influens - Idefull - Mat for 2 - Vaffelkos - makroner

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk