Appelsin- og sitron curd lagde jeg til en pavlova som også ble servert med krem, ristede mandler og bær. Her finner du innlegget om den populære pavlovaen.
Denne curden smaker som fox. For å se om jeg hadde rett i dette, ba jeg fox-elskeren her i huset om å smake, og han måtte si seg enig.
Oppskrift
Appelsin- og sitron curd ble lagd av
- 1 økologisk appelsin (juice og revet appelsinskall)
- 2 økologiske sitroner (juice fra begge, revet skall fra en)
- 150 g sukker
- 1 – 2 ss maizena
- litt vann til utrøring av maizena
- 2 eggeplommer
- 60 g kaldt smør i biter
Ha appelsin- og sitronjuice og revet skall fra disse i en kjele sammen med sukkeret. Kok opp. Rør inn maizena som er utrørt i litt vann og la det putre til det tykner + litt til. Da størrelsen på appelsin og sitron varierer og da også mengden juice, kan det være lurt å prøve med en spiseskje maizena først før du tilsetter enda en.
Nå var jeg fornøyd med konsistensen, og var usikker på om jeg skulle tilsette eggeplommene.
Jeg tok kjelen til siden og silte curden for å fjerne revet skall. Dette gjør du om du ønsker, ellers dropper du det bare. Deretter rørte jeg inn en og en plomme, før jeg til slutt rørte inn det kalde smøret, en og tre biter av gangen.
Jeg har aldri brukt maizena i curd, men så har jeg aldri hatt så store problemer med å lage det før heller. Heretter blir fremgangsmåten på curd mye enklere for min del. Dette skal jeg fortsette med.
Mengden curd er nok til å dekke pavlovaen nevnt ovenfor, samt litt til å ha oppå kremen.