Plutselig ble det gøy å prøve å bake med sitrus.
Inspirert, eller skal jeg si fristet, av bilder av sitronruter på Donna Hay sin fb-side, og med Pavlova med appelsin- og sitron curd fortsatt friskt i minne, måtte jeg prøve meg på sitrusruter. Mitt valg falt på ruter med appelsin og lime.
Jeg har tatt utgangspunkt i Rabarbrakaken min til bunnen. Bunnen kan lages tynnere om man ønsker det.
Denne kaken stekes i to omganger, og er stekt i en liten langpanne str. 30 x 40 cm.
Oppskrift
Bunnen
- 300 g smør
- 300 g sukker
- 500 g mel
- 2 ts bakepulver
- 2 egg
Elt alt sammen og fordel utover en bakepapirkledd form. Jeg brukte hendene (med engangshansker). Det kan være lurt å la bakepapiret gå litt oppover kantene. Du vil se hvorfor når du skal helle på appelsin- og limefyllet.
Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca. 30 minutter.
Når bunnen nærmer seg slutten av steketiden lager du appelsin- og limetoppen.
Når bunnen er ferdistekt, senker du temperaturen på ovnen til 160 grader.
Appelsin- og limetopp
- 6 egg
- 400 g sukker
- 100 g mel
- 3 dl ferskpresset appelsinjuice (etter siling) – ca. 5 appelsiner
- 1 dl ferskpresset limejuice (etter siling) – ca. 3 lime
Pisk luftig og stiv eggedosis av egg og sukker. Dette tar noen minutter.
Ha i litt og litt av siktet mel. Tilslutt har du i juicen.
Når bunnen er ferdigstekt, skal dette fordeles oppå og stekes videre på 160 grader i ca. 30 minutter. Jeg valgte å ta den ut når den var litt fast i kantene og disset på midten.
Den skal være litt bløt, så ikke stek den for lenge.
Avkjøles til den stivner. Beregn et par timer.