Belgiske vafler var noe av det beste jeg kunne få når vi dro til Nederland i ungdommen. Jeg bodde tre år i Tyskland sammen med familien min i ungdommen, og av og til dro vi til Nederland for å shoppe. Dette innebar også varme belgiske vafler fulle av sukker, nam!
For noen år siden fikk vi et belgisk vaffeljern i julegave. Jeg har lett på nettet etter en oppskrift til dette jernet, men etter mange mislykkede forsøk satte jeg jernet på hylla. Ikke at det ikke ble godt, men det ble ikke belgiske vafler slik jeg husket dem.
Etter å ha lest et innlegg om belgiske vafler på den tyske siden til Dr. Oetker, ble jeg igjen fristet til å ta fram vaffeljernet og igjen prøve meg på disse barndommens favoritter.
Jeg prøvde oppskriften deres, men vaflene ble ikke helt som jeg husket dem. Et mislykket forsøk på belgiske vafler, trenger ikke bety at man må gi opp. Jeg hadde brukt opp gjæren, så nytt forsøk ble laget med natron og bakepulver, og jeg ble veldig fornøyd med mine nyvunne vafler.
Oppskrift på belgiske vafler
Til ca. 10 vafler (kommer an på størrelsen) brukte jeg
- 250 g mel
- 100 g sukker
- 3 ts vaniljesukker
- 1/2 ts salt
- 1 ts natron
- 1/2 ts bakepulver (kan sikkert droppes, men jeg tok den nå med)
- 2 egg
- 50 g smeltet smør
- 1,5 dl kefir
- 100 g perlesukker (has i røren etter hviletiden)
Bland det tørre, foruten perlesukkeret, og ha det våte. Blandes godt. Konsistensen skal være som en veldig tynn deig.
Jeg lot røra hvile i en time.
Etter hviletiden og før stekingen rører du inn perlesukkeret. Jeg stekte vaflene på middels varme på jernet. Selv om det ikke skal være nødvendig, smurte jeg jernet mellom hver steking. Man kan steke firkantede vafler eller ha i mindre røre, slik at du får litt mer sjarmerende vafler (om man kan si det om en vaffel).
De belgiske vaflene er best med litt lunk. Kalde vafler kan varmes opp igjen i jernet, eller noen minutter i ovnen.
Serveres med det du måtte ønske. De var gode med krem på, og det var de også med Nugatti på.
2 hendelser på “Belgiske vafler”
Fantastiske vafler.
Takk for den fine oppskriften.
Så hyggelig, Marika. Selv takk.