Forrige helg ble det bakt ganske mye, og en av de tingene jeg testet, var brownie og cookie sammen. Jeg tok utgangspunkt i to av oppskriftene på bloggen; Fløyelsmyk brownie og cookies – myk kjeks med sjokolade til denne.
Jeg valgte å lage dem i muffinsformer, og brukte den store typen.
Oppskrift
Til ca. 20 stk. brukte jeg
Brownie
- 200 g smør
- 300 g 55% sjokolade
- 4 egg
- 200 g brun farin
- 60 g lys sirup
- 2 ts vaniljesukker
- 100 g mel
- 1/2 ts bakepulver
Smelt smøret. Ta kjelen av varmen og rør inn sjokoladen til den er smeltet.
Pisk egg, brun farin, lys sirup og vaniljesukker godt. Ha deretter i mel, bakepulver og sjokoladesmøret og bland godt.
Cookie
- 150 g smør
- 200 g brun farin
- 1 ts vaniljesukker
- 1 egg
- 200 g mel
- 1 ts bakepulver
- 100 g melkesjokolade i biter
Pisk smør, sukker og vaniljesukker godt. Ha i egget og pisk dette inn. Deretter has mel og bakepulver i, før sjokoladebiter røres inn til slutt.
Fordel brownierøren i store muffinsformer; Ikke mer enn 1/3 av formen. Ha så cookiedeigen oppå røra. Jeg brukte skje og la deigen i små deler oppå. Deigen skal ligge oppå brownierøra, ikke trykkes nedi.
Stekes midt i ovnen på 170 grader i ca. 30 minutter.