Lettvint ostekake for 2 smakte kjempegodt i sommervarmen på hytta.
Helgen er tilbrakt på hytta sammen med mamma og søsteren min. I tillegg stakk eldstemann og kjæreste innom. Mamma og jeg ankom hytta dagen før, og jeg benyttet da anledningen til å lage noe fristende for 2 som kan deles med dere her inne.
Mamma bidro som assistent, og for en fantastisk hjelp. Jeg lurer på om jeg må ansette henne…
I og med at jeg var sjåfør for søsteren min, ble det assistentens oppgave å drikke opp vinen som var i glassene på bildene, så jeg tror nok at hennes del av jobben var like hyggelig for henne, som det var for meg å ha hjelp.
Denne lettvinte ostekaken trenger ingen steking og ingen tid for å stivne i kjøleskapet. Den kan nytes med en gang den er ferdigmontert. Kjapt og enkelt. Velger du en glutenfri kjeks, kan denne ostekaken legges i arkivet for glutenfri kake.
Til denne lettvinte ostekaken brukte jeg
- 1 dl kremfløte
- 50 g Philadelphia
- 30 g sukker
- 1/2 ts vaniljesukker
- 2 kjeks i biter av typen Bixit (om du ønsker flere, bruker du det)
- Friske jordbær i biter (så mange som du ønsker)
Knus/lag biter av kjeksen. Del opp jordbærene i biter.
Pisk kremfløte, Piladelphia, sukker og vaniljesukker stivt og luftig.
Ostekaken monteres og nytes.