Brunostkrem i makroner

Brunostkrem med litt jordbærsyltetøy i til makroner er en av tre fyll jeg hadde i makronene på lanseringsfesten med Influens.

Jeg lagde nok krem til en ganske mange makroner, så om du ikke skulle trenge så mye, reduserer du mengde ingredienser. Makronene jeg lagde er med denne oppskriften, men denne gangen jeg har brukt mandelmel i stedet for å riste mandlene og male dem. Selv foretrekker jeg varianten med å riste mandlene før jeg maler dem, for det gir en veldig god smak på makronene.

Før var makroner et herk å få til, men etter å ha gått på kurs, har jeg fått dem til hver eneste gang jeg har laget disse små herlighetene. Denne gang er det altså en norsk vri på makroner eller fransk vri på brunosten jeg presenterer. Det kommer an på hvordan du ser det, eller kanskje hvor du kommer fra.

Utfordringen med disse makronene var at de skulle stå framme en stund, og da var jeg redd kremen skulle bli så myk at den ville renne utover. Jeg valgte derfor å ha gelatin i den, og det gikk kjempefint. Det finnes et innlegg til om brunostkrem i makroner her inne, og den er uten gelatin. Du finner den brunostkremen her.

Dette er en stor porsjon brunostkrem til makronene og den er laget av

  • 3 plater gelatin (av den typen som er i 10 pk og veier ca. 1,7 g)
  • 4 dl kremfløte
  • 50 g brun farin (av den våte typen)
  • 300 g fløtemysost i skiver (for sterkere smak kan man bruke mørkere ost)

Legg gelatinen i bløt etter anvisning på pakken.

Kok opp kremfløten, brun farin og rør inn skiver med fløtemysost mens dette koker.
Sett kjelen til siden, klem vannet av gelatin og rør denne inn.

Avkjøl brunostkremen i kjøleskap. Kjøleskapskald blanding piskes stiv. Nå er brunostkremen klar for bruk.

Jeg hadde den i en sprøytepose når jeg fordelte den i makronene. Anbefaler å la den ligge litt ute i romtemperatur før du gjør dette. Da blir det enklere å fordele kremen.

Prikken over i’en, ble en godt skjult liten hemmelighet i form av litt jordbærsyltetøy i midten av brunostkremen. Dette ble veldig godt, og jeg har fått mange positive tilbakemeldinger på disse makronene. Anbefaler bruk av sprøytepose til jordbærsyltetøyet også.
Og ja, jordbærsyltetøyet er av typen kjøpt uten klumper.

Jeg fikk ikke tatt bilder av makronene med brunostkremen, så bildet i dette innlegget er gjenbruk fra tidligere innlegg.

Andre gode fyll til makroner du kanskje vil like, er

Makroner med brunostkrem

Share on print
PRINT
Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?