Banankake – Cookie med banan

En planlagt banankake ble til flere små banankaker – Det hender jeg har brune bananer liggende og disse bruker jeg både i bananvafler, banankaker eller så fryser jeg bitene for senere bruk, som til smoothies for eksempel.

Denne gangen har jeg altså valgt å lage småkaker/cookies med de to brune bananene jeg hadde. Det ble mange små, saftige og luftige banankaker.

Jeg lagde disse banankake-cookiene på kvelden og lot dem ligge på stekebrettet til neste dag. Da var banankakene blitt sprø utenpå og myke og saftige under/inni.
Dette ble perfekte banankaker til å ha med på tur, eller kanskje lage en fristende sandwich med iskrem av.
For enda mer avansert sandwich, kan du dyppe halvparten av banankaken i litt sjokolade som igjen pyntes med litt kakestrø. Jeg rakk ikke å gjøre dette før kakene ble spist opp.

10 stk. gode banankaker i cookie-størrelse er laget av

  • 1 egg
  • 130 gram sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 150 gram mel
  • 1/2 ts bakepulver
  • 50 gram smeltet smør
  • 3 ss peanøttsmør – grov type
  • 1/2 ts salt
  • 200 gram brune bananer (uten skall)

Smelt smøret først. Jeg pisket alt foruten bananene sammen først. Når alt var godt og blandet, pisket jeg inn moste bananer.
Denne røren gir ca. 10 stk. små banankaker.
En banankake = 1 ss røre. Husk å ha litt mellomrom mellom røren når du fordeler dem på et bakepapirkledd stekbrett. Stekes på 180 grader i ca. 10 minutter.
Banankakene smaker aller best når de er romtempererte.

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?