Bananvafler-vaffel-med-banan-Oppskrift-Idefull-Inspirert-av-Tove-Holter

Bananvafler – vaffel med banan

Bananvafler – Brune bananer gjør seg godt i vafler, og hvor mye banansmak du ønsker, justerer du med mengden bananer du bruker.
Jeg pleide å  ha bananer i vaflene når gutta små. Dette fordi frukt og grønt da var å anse som farlig mat på deres fat, og jeg valgte å lure inn dette i mat hvor det lot seg gjøre, og vafler var en av dem.
Hadde jeg for mye bananer i, ble jeg avslørt pga smaken.

I disse vaflene jeg nå har laget, ønsket jeg å fram banansmaken, men det brukte jeg litt for lite bananer til.

Mens jeg stekte disse bananvaflene og vaniljevaflene jeg delte i forrige innlegg, kom ektemann og eldstemann innom en tur for å hente litt verktøy til oppussingen av leiligheten til eldstemann, og de var veldig fornøyde med timingen sin.

Det ble bl.a. vafler til lunsj den dagen…

16 stk. bananvafler er lagd av

 • 3 egg
 • 200 g brun farin (eller hvitt sukker om du heller ønsker det)
 • 1 ts vaniljesukker
 • 150 g smeltet smør
 • 1 boks gresk yoghurt naturell (350 g)
 • 300 g mel
 • 1 ts natron
 • 2 dl melk
 • 3 mellomstore bananer (jeg brukte 2 stk. og det ble bare en liten smak
  av banan)

Pisk egg, brun farin og vaniljesukker luftig. Tilsett resten av ingrediensene om hverandre. Til slutt moses bananene og røres inn i vaffelrøra.

Smør jernet før steking om nødvendig.

Et av favorittpåleggene mine på ristet brødskive da jeg var gravid, var smør, banan i skiver og Nugatti oppå der. Jeg klarte ikke helt å gjenskape den følelsen, men vaflene var veldig gode med Nugatti på…

Bananvafler - vaffel med banan - Oppskrift Idefull - Inspirert av Tove Holter Bananvafler - vaffel med banan - Oppskrift Idefull - Inspirert av Tove Holter Bananvafler - vaffel med banan - Oppskrift Idefull - Inspirert av Tove Holter

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk