Helt siden jeg prøvde å steke lefserøra i vaffeljernet, har jeg gledet meg til å prøve svelerøra i vaffelpressa, og helt siden jeg fikk en lite god svele på en ferge i fjor sommer har jeg hatt lyst til å dele min oppskrift på sveler med dere = Dette har jeg ventet lenge på!
Svelerøre burde ikke være noen hokus pokus i et vaffeljern, men smaken og konsistensen var jeg spent på. Vaflene må ikke stekes for lenge og for en mer luftig vaffel, bør ikke jernet presses hardt sammen mens røra sprer seg. Legg bare topplokket lett nedpå. Jeg ble veldig fornøyd med resultatet av dette svelevaffelprosjektet.
ca. 12 svelevafler ble laget av
- 3 egg
- 200 g sukker
- 2 ts vaniljesukker
- 4 dl kefir
- 100 g smeltet smør
- 350 g mel
- 1 ts natron
- 1/4 ts salt
Pisk egg, sukker og vaniljesukker godt. Tilsett kefir og smeltet smør om hverandre med det tørre.
La svelle en time eller to.
Jeg måtte la røra stå i kjøleskapet til neste dag (24 timer) og da ble den ganske tykk og fast i konsistensen.
Smør jernet om nødvendig.
Smør og brunost var en selvfølge når disse kom på bordet.