Suksessterte – konfekt

Suksessterte servert som konfekt – inspirert av Sarah Bernard og gule bomber. Nytt og smakfullt medlem i favorittkakeavdelingen her på bloggen.

Samtidig som jeg lagde Sarah Bernard etter ønsker fra ektemann og eldstemann, ble det delt endel bilder av gule bomber på nettet. Jeg er veldig glad i suksessterte og inspirert av det jeg holdt på med akkurat da + bildene av «bomber», ble denne suksesskonfekten til.

Utfordringen var om kremen ble fast nok i fisken til å brukes på denne måten. Løsningen ble marshmellows. Joda, jeg har brukt marshmellows i kremen, og resultatet ble veldig bra. Jeg har sett på noen julefilmer i løpet av desember, og i en av dem, var det en baker som hadde brukt marshmellows i sine cookies for å få ønsket konsistens. Jeg må jo innrømme at jeg også har bakt cookies  med marshmellows etter å ha sett den filmen. Det blir et annet innlegg…

Kremen lages dagen i forveien.

Suksessterte – konfekt er laget av

Mandelbunn

 • 500 g malte mandler – rist dem gjerne i ovnen først for bedre smak, men avkjøl dem da før de brukes
 • 300 g sukker
 • 6 eggehviter

Stivpisk eggehviter og sukker.
Mal mandlene, enten med kvern eller med stavmikser. Bland disse med stivpisket eggehvite og fordel røren i en bakepapirkledd form – str. 25 x 30 cm og stek midt i ovnen på 175 grader i ca. 40 minutter.

Avkjøles.

Avkjølt bunn snus på hodet, da blir det lettere å dra av bakepapiret. Smør kremen på avkjølt bunn og del den i biter – ønsket størrelse.

Kremen til suksessterten er laget av

 • 2 dl kremfløte
 • 200 g sukker
 • 2 ts vaniljesukker
 • 150 g (1 pose) små marshmellows
 • 6 eggeplommer
 • 200 g smør i biter

Kok opp fløte, sukker, vaniljesukker og marshmellows under omrøring. La det koke til sukkeret og marshmellows er oppløst. Ta kjelen av varmen og pisk inn en og en eggeplomme. Når alle eggeplommene er innrørte, setter du kjelen på varmen igjen og koker opp mens du fortsatt rører godt. Avkjøl og pisk inn smøret.

Jeg lot deretter dette stå i kjøleskapet til neste dag. I håp om å få kremen litt mer luftig, pisket jeg den litt mer etter at den hadde stått i kjøleskapet til neste dag. Deretter fordelte jeg kremen på bunnen og lot den stå noen timer til for at den skulle «sette seg» igjen. Del i biter – ønsket størrelse.

Tips: Det er lurt å varme kniven under varmt vann mellom hver gang du skjærer i bunnen. Det gjør jobben enklere og bitene jevnere i kantene.

Sjokoladedypp
 • 6 plater sjokolade (jeg brukte 4 stk. lyse kokesjokoladeplater og 2 70% a 100 gr)
 • 100 gr smør (smeltet)

Smelt smør, ta kjelen av varmen og smelt deretter sjokoladen oppi smøret. Dypp bitene oppi. Bitene er dekorert med smeltet hvit sjokolade, og det går med 1 plate til dette. Avkjøles.

Suksessterte - Konfekt - Sarah Bernard - gule bomber - Oppskrift Idefull - Tove Holter Suksessterte - Konfekt - Sarah Bernard - gule bomber - Oppskrift Idefull - Tove Holter

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk