Pavlova Iskake - hjemmelaget iskake med pavlova - oppskrift idefull - Inspirert av Tove Holter2

Pavlova-iskake med bringebær

I mangel av motivasjon, har jeg hatt en del oppskrifter liggende på vent, og en av kakene som har presset hardest på for å «komme ut av oppskriftsboksen», er denne Pavlova-iskaken med bringebær. Nå var det på tide å la den få slippe fri.

Jeg bakte Pavlova-iskake i fjor sommer, og jeg var så heldig å få en smakebit før resten av Pavlova-iskaken forsvant fra fryseren, bare sånn helt plutselig. Mulig den skyldige var han som så aller mest uskyldig ut da jeg oppdaget dette.
At kaker jeg baker og som havner i fryseren blir borte sånn sakte men sikkert, er jeg vant med, men av og til har jo jeg også lyst til å «snoke litt». Denne gangen må jeg innrømme at jeg ble skuffet over den tomme skuffen som lyste mot meg fra fryserens kalde gufs.

Denne Pavlova-iskaken består av to deler – Pavlova og iskrem. Se også video nederst i innlegget, med rask oppsummering av hvordan Pavlova-iskaken er laget.

Pavlovaen til denne Pavlova-iskaken er laget dagen i forveien og den er laget av

 • 4 eggehviter
 • 150 g sukker
 • 20 g maizena
 • 2 ts bringebæreddik

Sett ovnen på 180 grader. Temperaturen senkes til 140 grader når marengsen settes inn.

Pisk eggehvitene til de begynner å skumme. Deretter har du i litt og litt sukkeret i. Pisk marengsen til den blir stiv og blank, ca. 10 minutter. Ha i maizena mot slutten av piskingen. Jeg har tidligere pleid å røre inn eddiken for å hånd, men hadde den i mens kjøkkenmaskinen gikk. Det gikk bra det også.

Fordel marengsen i en bakepapirkledd kakeform. Kle gjerne sidene av formen med litt ekstra høyde. Dette fordi iskaken skal være lettere å få ut av formen til slutt.

Stekes på 140 grader i ca. en time. Skru av ovnen etter et time og la den stå i ovnen med døra på gløtt til den er avkjølt.
Jeg lagde denne på kvelden, og marengsen stod i ovnen med døra på gløtt til neste dag.

Iskremen til denne Pavlova-iskaken er laget av

 • 300 g Philadelphia
 • 300 g vaniljekesam
 • 2 dl kremfløte
 • 4 eggeplommer
 • 150 g sukker
 • 2 ts vaniljesukker
 • Frosne bringebær – Frossen bringebær deler seg opp i mindre biter når den røres inn i iskremmassen med maskinen. Del dem også gjerne opp før du har dem i iskremmaskinen.
 • Revet marsipan

Iskremen ble laget i iskremmaskinen min før jeg fordelte den over Pavlovaen som fortsatt lå i kakeformen. Pisk sammen Philadelphia, vaniljekesam, fløte, eggeplommer, sukker og vaniljesukker før du har massen i iskremmaskinen.

Grunnen til at jeg skriver at du skal bruke frosne bringebær til denne Pavlova-iskaken, er at de er lettere å dele opp/»smuldre» når de er frosne.

Om jeg ikke hadde hatt iskremmaskinen, ville jeg pisket blandingen (alt foruten bær og revet marsipan som blandes inn til slutt) luftig og «stiv» som en litt slapp krem før jeg hadde fordelt blandingen oppå den ferdigstekte Pavlovaen. Fordi jeg ikke har prøvd dette selv, er jeg litt usikker på hvordan konsistensen på iskremen blir og om det blir iskrystaller i den. Men, man vet jo ikke før man prøver.

Pavlova-iskaken må stå i romtemperatur 15 – 30 minutter før den kan nytes. Hvor lenge, avhenger av romtemperaturen og hva du selv ønsker. Pynt Pavlova-iskaken med bringebær og kanskje litt sitronmelisse før servering.

Pavlova Iskake - hjemmelaget iskake med pavlova - oppskrift idefull - Inspirert av Tove Holter2
Pavlova Iskake - hjemmelaget iskake med pavlova - oppskrift idefull - Inspirert av Tove Holter2
Pavlova Iskake - hjemmelaget iskake med pavlova - oppskrift idefull - Inspirert av Tove Holter2

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk