Saftig og luftig banankake med smuldretopp

Saftig og luftig banankake med smuldretopp er ny i kakeavdelingen på Mat for 2. Denne gikk unna og på slutten av dagen var det bare smuler igjen på kakefatet og det er liten tvil om at jeg skal lage den flere ganger.

Kaken er laget i en kakeform str. 18 cm. Velger du å lage den i en større form, må du justere steketiden deretter.

Jeg har alltid vært litt skeptisk til bananskiver på toppen av en kake/bananbrød eller noe i den duren. Innbiller meg en seig hinne. Men, jammen ble jeg gledelig overrasket over den fløyelsmyke bananen som skjulte seg under smuldretoppen. Godt!

Saftig og luftig banankake med smuldretopp er laget av

Smuldretoppen lages først – jeg lar den vanligvis ligge kaldt en stund før jeg bruker den, men det gjorde jeg ikke denne gangen, og det gikk like fint.

Smuldredeigen er laget av

 • 30 g smør
 • 30 g mel
 • 30 g sukker
 • 1/4 ts malt kanel
 • 1/4 ts malt ingefær

Banankakerøra er laget av

 • 1 egg
 • 100 g sukker
 • 1 ts vaniljesukker
 • 1 most banan + 1 banan i skiver til toppen av røra
 • 1 ss Creme Fraiche
 • 80 g smeltet smør
 • 120 g mel
 • 1/2 ts natron
 • 1/2 ts bakepulver

Pisk egg, sukker og vaniljesukker godt. Pisk inn most banan og Creme Fraiche og bland godt. Deretter piskes smeltet smør og det tørre (mel, natron og bakepulver) inn.

Ha røra i en ferdig smurt eller bakepapirkledd form. Fordel deretter bananskivene på toppen av røra. Jeg brukte en 18 cm form. Kaken ble stekt midt i ovnen på 180 grader i 50 minutter. Alle ovner er forskjellige, så følg med kaken mot slutten av steketiden. Det kan jo hende den trenger kortere tid i din ovn.

Banankaken ble servert med krem, karamell og daimkuler. Hadde jeg hatt iskrem, ville banankaken blitt servert som banan split – iskrem, jordbær og sjokoladesaus.

Lettvint karamellsaus er laget av

 • 30 g Brun farin
 • 30 g smør
 • 0,5 dl kremfløte

Kok opp og la det putre noen minutter = lettvint karamellsaus.

Andre godsaker jeg har laget med banan og som du kan finne her inne er banan- og sjokoladekake og Pavlova med sjokolade, karamell og banan.

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk