Pavlova med sjokolade, karamell og banan.
Kombinasjonen sjokolade, karamell og banan er noe jeg synes er godt, og i og med at jeg er i pavlova-hjørnet om dagen tenkte jeg kanskje det også ville være en god idé å prøve dette som topping på en Pavlova.
Spent på hvordan dette ville bli, gledet jeg meg til å prøve denne kaken i dag.
Planen var å legge den ut på bloggen litt senere i mai, men siden jeg ble så fornøyd med resultatet kommer ut med en gang.
Kremen til denne Pavlovaen er noenlunde den samme som jeg brukte til forrige Pavlova jeg lagde – med vaniljekesamkrem og friske bær.
Pavlova med sjokolade, karamell og banan er laget av
- 6 eggehviter
- 200 g melis – siktet
- 100 g sukker
- 3 ts vaniljesukker
- 20 g maizena
- 3 ts bringebæreddik
Sett ovnen på 180 grader. Temperaturen senkes til 140 grader når marengsen settes inn.
Sikt melis og vaniljesukker sammen.
Pisk eggehvitene til de begynner å skumme. Deretter har du i litt og litt av melis, sukker og vaniljesukker.
Sett en alarm på 10 minutter. Pisk marengsen til den blir stiv og blank, ca. 8 minutter, og når det gjenstår 2 minutter har du i maizena. Pisk til alarmen går… Jeg rørte inn bringebæreddiken for hånd.
Fordel marengsen på et bakepapirkledd stekebrett.
Stekes på 140 grader i ca. 1 time, på rillen under midten i ovnen.
Skru av ovnen når den er ferdigstekt, og la den stå i ovnen med døra på gløtt til den er avkjølt.
Jeg lagde denne på kvelden, og kaka stod i ovnen med døra på gløtt til neste dag.
Pavlovaen denne mengden krem er lagd til, er på str. 30 cm i diameter når den er ferdigstekt. Mindre Pavlova = mindre krem.
Vaniljekesamkremen som fylles med sjokolade og banan er laget av
- 4 plater gelatin – bløtlegges
- 4 dl kremfløte
- 3 ss sukker
- 2 ts vaniljesukker
- 200 g vaniljekesam
- 3 – 4 ss kokvarmt vann (+ 1 til om du skulle trenge det)
Legg gelatinen i bløt i kaldt vann i 10 minutter.
Kok opp vann.
Ha kremfløte, sukker og vaniljesukker i en bolle.
Klem vannet av gelatinen, ha den i en kopp og smelt den med 2- 3 ss kokvarmt vann.
Hell den smeltede gelatinen i kremfløten mens kremen piskes.
Jeg pisket kremen stiv (litt mer en nesten stiv og mindre enn smør… om du skjønner), dette fordi den blir bløtere når du blander inn kesam.
Ferdigpisket krem ble blandet med vaniljekesam for hånd.
Fyllet i kremen – her tar du hvor mye du ønsker av hvert
- 200 g banan i biter (uten skall)
- Daim i biter – ønsket mengde
- 1 pose sjokosmell
Del banan og Daim i biter. Daim kan også kjøpes som kakepynt/istopping – ferdige småbiter, og disse passer også fint inni her.
Jeg hadde en pose sjokosmell i skapet, dermed ble den også sånn helt plutselig med i kaka…
Has på kakebunn og toppes med du måtte ønske.
Kaken ble toppet med karamell og ristede mandelflak.
Karamellen (av den lettvinte typen) er laget av
- 150 g smør
- 100 g brun farin
- 50 g mørk sirup
- 1 dl kremfløte
Ha alt i en kjele eller stor stekepanne og rør godt sammen. La koke noen minutter. Hele massen skal boble.
Ta litt karamell på en skje og la den avkjøle litt. Da ser du hvordan den vil bli når den blir kaldere.
Mengde karamell er for mye til bare å ha på kaken. Jeg lagde ekstra med karamell for å ha ved siden av kaken. Om du bare vil lage til kaken, må mengden ingredienser reduseres.