24. mars 2021 fylte jeg 50 år. Jeg lot ikke en Lock Down legge demper på feiringen, selv om det bare ble til at vi var 4 personer rundt bordet den dagen. Dagen ble feiret med bobler og masse oppmerksomhet av den digitale varianten. I tillegg hadde jeg det strålende morsomt med å ta bilder av meg selv, til det bildet som til slutt ble et flott minne om et festlig lag.
Dagen ble til slutt feiret i september 2021, da med flere gjester, og hva jeg serverte til alle de fine menneskene som kom for å feire meg, kan du lese om her.
Kaken på bordet var Pavlova, en selvfølge for den Pavlova-elskeren jeg er. Selv om jeg hadde fokus på sluttresultatet i dette foto-shootet, var det en ting som glapp – Jubileumskaken fikk ikke skinne på bildet.
Pavlovaen med vaniljekesam er laget av
- 6 eggehviter
- 200 g melis – siktet
- 100 g sukker
- 3 ts vaniljesukker
- 20 g maizena
- 2 ss bringebæreddik
Sett ovnen på 180 grader. Temperaturen senkes til 140 grader når marengsen settes inn.
Fordel marengsen på et bakepapirkledd stekebrett. Diameteren jeg fordelte den i var ca. 20 cm. Ferdigstekt pavlova ble ca. 30 cm i diameter.
Stekes på 140 grader i en time +. Skru av ovnen etter et time og la den stå i ovnen med døra på gløtt til den er avkjølt.
Jeg lagde denne på kvelden, og marengsen stod i ovnen med døra på gløtt til neste dag.
Vaniljekesam-kremen til Pavlovaen er laget av
- 4 ss vaniljekesam
- 3 dl kremfløte
- 3 ss sukker
- 1 ts vaniljesukker
Stivpisk kremfløte med sukker og vaniljesukker. Rør deretter inn vaniljekesam forsiktig i den stivpiskede kremen.
Pavlovaen ble toppet med vaniljekesam-krem og friske bær.