Terrazzo ostekake – uten gelatin

I Terrazzo ostekake finner du geleen inni kaka. Geleen deles i biter og blandes inn i ostemassen. Vanligvis er det mange forskjellige farger på geleen i ostekaka. I denne varianten av Terrazzo ostekake har jeg bare brukt fargene rød og blå. Du kan selvfølgelig også toppe kaka med gele, men for min del holder det med den geleen som er inni kaka.

Jeg har tidligere laget en terrazzo ostekake med gelatin i ostemassen og den kan du lese om her. I dette innlegget deler jeg oppskriften på nesten samme ostekake, men uten gelatin i ostemassen (foruten gelebitene da).

Dette ble en veldig god kake, og om jeg skulle måtte velge mellom denne ostekaken uten gelatin i ostemassen og den forrige jeg lagde med gelatin i ostemassen, ville jeg valgt denne.

Terrazzo ostekake – uten gelatin eller «no bake»

I og med at bunnen er stekt, er jeg litt usikker på om jeg faktisk kan kalle denne ostekaka «no bake», men i dette tilfelle refererer jeg til ostemassen i kaka når jeg sier det. Velger du å lage en annen bunn som ikke skal stekes, blir hele kaka «no bake».

Jeg lagde denne ostekaken i en 23 cm rund springform. Men, jeg fant fort ut at jeg skal bruke formen «bake-it-easy» neste gang. Ikke fordi den er 22 cm i diameter, men fordi den allerede står på et kakefat når den er ferdig. Det viste seg at denne kaken ikke var så enkel å få over på et kakefat. På bildene ser du også at det er rester av bakepapiret under kaken. Det måtte jeg klippe bort, for det var umulig å fjerne på en enkel måte.

Geleen i Terrazzo ostekake må lages senest dagen i forveien slik at den stivner til den skal brukes. Hvilke og hvor mange farger du skal bruke i kaken, overlater jeg til deg å bestemme. Husk at jo mer gele du har i ostemassen, jo høyere kake.

Geleen

Jeg brukte 150 gram blå gele og 200 gram rød gele i denne kaken.

 • Rød gele – Jeg valgte jordbærgele. Lag etter anvisning på pakken. Jeg tilsatte bare litt rød konditorfarge av typen Cacas rød icing color
 • Blå gele – Jeg valgte blåbærgele. Lag etter anvisning på pakke. Jeg tilsatte tre dråper konditorfarge av typen Colour Mill navy (marineblå)

Lag gele etter anvisning på pakken. Jeg hadde i konditorfargen når innholdet fra gelepakken var smeltet i det kokende vannet.
Valg av konditorfarge (hvor mye og hvilken type) overlater jeg til deg å avgjøre.

Bunnen i Terrazzo ostekake er laget av

Det er ikke smør i denne bunnen.

 • 300 gram Digestive kjeks
 • 120 gram Philadelphia
 • 2 ts kanel
 • 1/2 ts salt
 • 100 gram revet marsipan

Knus/pulveriser kjeksen med stavmikseren. Elt Philadelphia, kanel og salt i den pulveriserte kjeksen. Elt deretter inn den revne marsipanen. Dette er måten jeg gjør det på, ønsker du å gjøre det på en annen måte, gjør du det.

Kle bunnen av formen med bakepapir og fordel kjeksmassen i formen. Jeg brukte et glass med rette kanter og dyttet kjeksen litt oppover kanten på formen. I og med at det ikke er noe gelatin i ostemassen, innbiller jeg meg at det er lurt å ha kjeks oppover kanten på kaken for å holde den på plass.
OBS: Det er ikke smør i denne kjeksbunnen, så den kan være litt seig å dytte ut- og oppover. Vær tålmodig.
Forslag til forsiktig teknikk: Vri litt på glasset, press og dytt samtidig (om du skjønner). Blir det vanskelig, kan du sikkert bruke litt vann på glasset eller bare i de partiene du synes det er vanskelig. For min del, var det bare helt til å begynne med at det gikk litt trått.

Stekes på 180 grader i ca. 10 minutter. Alle ovner er forskjellige, så følg med. Mulig den trenger litt lengre tid i din ovn.

Ostemassen i Terrazzo ostekake er laget av

Del opp ønsket mengde gele før du starter på ostemassen slik at du har den klar.

 • 500 gram Philadelphia
 • 200 gram Creme Fraiche
 • 200 gram melis
 • 4 ts vaniljesukker
 • 2 dl kremfløte – stivpiskes

Pisk Philadelphia og Creme Fraiche til en fløyelsmyk blanding uten klumper. Deretter piskes melis og vaniljesukker raskt inn i ostemassen. Du skal prøve å unngå at blandingen blir altfor flytende. Rør deretter inn den stivpiskede kremen forsiktig for hånd før du til slutt rører inn gelebitene.

Hell blandingen i den avkjølte bunnen og sett kaken kaldt. Den trenger noen timer for å stivne / sette seg.

Ser du forskjellen på kakestykkene nedenfor? Det ene er tatt dagen etter at kaken var laget og det andre er tatt tre dager etter at kaken er laget. På bildet «dag tre» ser kakestykket fastere ut i fisken, og bunnen har blitt bløtere. Kaken var enda bedre på dag tre.

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk