Ostebrookie

Ostebrookie er forkortelsen for ostekake, brownie og cookie. Denne kombinasjonen har jeg lekt med tanken om en stund, og nå fikk jeg anledning til å teste den ut.

Jeg deler oppskriften til hvordan jeg lagde min første Ostebrookie. Fordi jeg ikke var helt fornøyd med min Ostebrookie og føler for å gjøre noen endringer, vil denne oppskriften bli oppdatert etterhvert.

Min Ostebrookie ble med meg på jobb, og den falt i smak hos alle som smakte den. Det er også grunnen til at jeg deler oppskriften allerede nå, før jeg har fått bakt meg fram til et resultat jeg er helt fornøyd med.

Hva var det jeg ikke var fornøyd med da?
Jeg skulle ønske ostemassen var litt mer fløyelsmyk. Den ble litt for mye stekt, så dette skal jeg endre på. Ønsker å påpeke at selv om jeg synes det, var det mange som var uenig i det med meg.
I tillegg tror jeg det hadde vært morsomt å teste ut en som også har cookiedeig i bunnen av kaken.

Brookie har jeg laget tidligere, og oppskriften på denne finner du her.

Jeg bruker brun farin i denne oppskriften. Noen sliter med at den brune farinen stivner i skuffen/skapet, men etter at jeg begynte å bruke en klype på posen, har jeg ikke hatt det problemet mer. Se videoen nedenfor for hvordan jeg gjør det.

Bruk dine oppskrifter og sett sammen til din egen Ostebrookie om du vil. Oppskriften nedenfor gir nesten 40 små Ostebrookier med små muffinsformer. Husk å bruke muffinsbrett om du vil ha dem «rette i ryggen».

Ostebrookie er laget av tre deler

Brownie

  • 200 gram smeltet smør
  • 300 gram 70% kokesjokolade i biter (du kan også bruke den du ønsker)
  • 4 egg
  • 200 gram brun farin (den fuktige typen)
  • 100 gram mel

Smelt smøret. Ta kjelen av varmen, og smelt sjokoladen oppi det smeltede og varme smøret.
Pisk egg og brun farin til sukkeret har smeltet. Rør deretter inn melet før du har i sjokoladesmøret til slutt.

Cookie

  • 150 gram meierismør
  • 250 gram brun farin (den fuktige typen)
  • 1 ts vaniljesukker
  • 1 egg
  • 200 gram mel
  • 1 ts bakepulver

Ha alt i en bolle og elt sammen. Det er enklest om smøret er romtemperert, men det gikk veldig fint selv om jeg eltet den sammen mens smøret var kaldt.

Ostemassen

  • 2 egg
  • 2 ss Creme Fraiche
  • 300 gram Philadelphia naturell
  • 2 ts vaniljesukker
  • 100 gram melis

Pisk alt sammen. Jeg hadde ostemassen i en sprøytepose for enklere fordeling av denne.

Ha i brownierøre og ostemasse i muffinsformen og topp dette med cookiedeig. Ikke fyll muffinsformen for full.

Stekes midt i ovnen på 170 grader i ca 20 minutter. Alle ovner er forskjellig, så følg med på hvor lang tid den trenger i din ovn. Steketiden avhenger også om hvor mye røre du har i formen.

Se video for tips til hvordan oppbevare brun farin.

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk