Store Cookies – Pepperkake med sjokolade

Store Cookies – Pepperkake med sjokolade! Oioioi, dette ble en innertier av en Cookie. Jeg liker ikke nellik, så det droppet jeg i disse cookiesene, men smaken av pepperkake kom allikevel godt fram. Når de i tillegg er fylt med sjokolade, er det vanskelig å takke nei.

Cookies kommer i mange smaker og formater, og jeg har bakt meg gjennom flere smaker, både gode og ikke fullt så gode. Favorittene mine deler jeg med deg nå.
Inspirasjonen til mine store Cookies, også kalt Cookie-pucker, kommer fra Cupcake Jemma som igjen er inspirert av Levain Cookies i New York. Jeg har laget et samleinnlegg med alle mine store Cookies her.

Jeg lager Cookie-deigen, veier dem opp, former dem som «pucker» og fryser dem hver for seg.
Hjemme hos oss blir de altså kalt for Cookie-puck. Da vet vi at vi har noe godt i vente.
En Cookie veier ca. 100 gram, og da får du en ganske stor Cookie – Nok til at du blir fornøyd etter en og stappa etter to.

Disse Cookie-puckene skal være frosne når du legger dem i stekeovnen.

Store cookies med pepperkake og sjokolade er laget av

  • 250 gram romtemperert smør (Jeg synes de blir aller best med meierismør, men et visst …mykt smør funker også)
  • 200 gram brun farin (av den fuktige varianten)
  • 100 gram sukker
  • 3 ts vaniljesukker
  • 2 ss glukosesirup
  • 500 gram mel
  • 3 ts kanel
  • 3 ts malt ingefær
  • 1 ts pepper
  • 1 ts salt
  • 2 ts bakepulver
  • 2 egg
  • 200 gram sjokolade i biter (eller mer om du ønsker det)

Ha alt foruten sjokoladen i kjøkkenmaskinen og bland dette sammen, men ikke mer enn nødvendig. Stopp med en gang du ser at ingrediensene er blandet sammen. Ha deretter i sjokoladen og bland den inn i deigen.
Vei opp Cookies (100 gram pr. Cookie) og form dem som en «puck». Jeg legger en og en på et mellomleggpapir og pakker dem inn i litt plastfolie før de legges i fryseren.

Steking av Cookie-puck: Varmluft – Forvarm ovnen til 180 grader med stekebrettet i ovnen. Stekebrettet skal altså være oppvarmet når Cookiesene legges i ovnen.
Husk mellomrom mellom Cookie-puckene.
I min ovn blir det perfekte Cookies når de stekes i 18 minutter på 180 grader varmluft.
OBS: Alle ovner er forskjellige, så steketiden kan være annerledes i din ovn.
Cookie-pucken skal være myk og nesten ramle fra hverandre når den tas ut av ovnen, men den stivner ganske så raskt i romtemperatur.

Pepperkakecookiepucken bør avkjøles litt før den nytes, og jeg kan informere om at ventetiden kan kortes ned ved å putte dem i kjøleskapet.

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk