Speilglasur - Mirror Glaze - Oppskrift Idefull - Inspirert av Tove Holter2

Fargerik speilglasur / Mirror Glaze

Jeg har lenge hatt lyst til å prøve å dekorere en ostekake med fargerik speilglasur / Mirror Glaze, en ostekake som ville se ut som flere av maleriene mine. I forbindelse med morsdag var det behov for kake og dermed fikk jeg muligheten til å prøve meg på dette.

I dette innlegget deler jeg oppskrift og fremgangsmåte på speilglasuren. Oppskrift på ostekaken kommer i et eget innlegg.

Jeg har tidligere laget en sjokolademoussekake med speilglasur / Mirror Glaze, og denne kaken finner du her.

Speilglasur / Mirror Glaze har jeg altså bare laget bare to ganger før, da med sjokolade. Denne gangen måtte glasuren være hvit for at jeg skulle kunne blande den med flere farger. Jeg googlet etter oppskrift sist gang jeg skulle lage den, og jeg googlet igjen nå. Denne gangen fant jeg en oppskrift for Mirror Glaze på nettsiden «Also the Crumbs please» som jeg valgte å følge.

I prosessen har jeg lært mye og som jeg tar med meg videre til neste gang jeg skal dekorere en kake med speilglasur.

Til denne ostekaken lagde jeg ganske mye speilglasur. Jeg blandet fem farger (grønn, gul, oransje, lille og rosa (fuksia) + at jeg beholdt en bolle med den naturlige fargen. Jeg hadde ingen plan for hvordan speilglasuren skulle se ut til slutt, foruten at den skulle minne om mine malerier, og den ble derfor helt på den frosne ostekaken litt sånn på måfå. Til slutt følte jeg at jeg hadde sløst litt vel mye med speilglasuren. Jeg er absolutt fornøyd med resultatet, men neste gang skal jeg planlegge litt mer.

Når glasuren er klar og du har blandet de fargene du skal bruke, må du jobbe raskt. Få glasuren på kaka før den stivner.

Tips

 • Ha en nål el.l. klar i tilfelle luftbobler, slik at du får stukket hull på dem.
 • La glasuren renne helt ferdig før du flytter kaken over på et kakefat. Bruk gjerne en kniv, slikkepott eller annet ønsket verktøy for å skrape vekk overflødig speilglasur nederst på kaken.
 • Kaken må være iskald når du skal gjøre dette. Gjør klar kaken på stekebrettet eller annet underlag før du lager glasuren.
 • Gjør alt klart før du starter – mål opp ingredienser, finn fram farger, boller og annet du trenger til dette.
 • OBS: Husk at fargene setter seg / smitter av på det meste. Vær derfor forsiktig når du bruker farger i matlagingen.

En frossen ostekake gjør prosessen mye enklere.
Jeg gjorde klar et stekebrett som ble dekket til med både plast og bakepapir. Oppi stekebrettet satte jeg en mindre kakeform som kaken skal stå på når du heller på glasuren.
Diameteren på kakeformen er mindre enn ostekaken fordi speilglasuren skal få renne helt av kaken og fordi glasuren skal få en penere avslutning på kanten nederst på ostekaken. I tillegg er kaken enklere å løfte over på et kakefat når glasuren har sluttet å renne.

Mer enn nok speilglasur / Mirror Glaze ble laget av

 • 35 gram gelatinpulver (mulig jeg hadde klart meg med mindre mengde, men denne gangen fulgte jeg oppskriften jeg fant)
 • 1,8 dl kaldt vann

La dette svelle mens du koker opp sukker, sirup og vann.

 • 360 gram sukker
 • 180 gram sirup (Jeg valgte å bruke vanlig lys sirup. Den satte litt farge på blandingen, men det var ikke mye)
 • 0,9 dl vann

Kok opp og la småkoke til sukkeret er oppløst.
Ta kjelen av varmen og rør inn ferdigsvellet gelatin.

 • Deretter tilsettes 1,8 dl søt kondensert melk i den varme sukker-gelatin-blandingen. Rør godt.
 • Ha 480 gram hvit sjokolade i biter i en bolle.
 • Hell den varme blandingen over sjokoladen og la dette stå i 2 minutter.
 • Bruk deretter stavmikseren på blandingen. Sil av blandingen og fordel i boller. Tilsett ønsket farge og rør godt.

Nå kan du helle på kaken du allerede har gjort klar.

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk