Sjokoladekake med Nugattikrem

Det går lengre og lengre tid mellom hver gang jeg prøver meg på en ny kake, men nå fikk jeg anledning til å ta med kake på jobben og dermed måtte jeg prøve meg på noe nytt. Denne gangen ble den en 6-lags sjokoladekake med Nugattikrem. I tillegg til Nugattikremen, var det også to lag med ostekrem i midten av sjokoladekaken pluss Rolled Buttercream eller smørlokk/smørfondant om du vil.

Sjokoladekake med Nugattikrem ble godt mottatt av kollegene mine. Kaken ser mektig ut, men den var overraskende lite mektig.

Har du hørt om Rolled Buttercream før? Det hadde ikke jeg før jeg kom over det på Facebook her om dagen. Det er smørvarianten av fondant/marsipan, og den var veldig enkel å jobbe med.
Jeg benyttet muligheten til å prøve meg på å lage smørlokk til denne sjokoladekaken med Nugattikrem. Det gikk ikke helt etter planen, men jeg var allikevel fornøyd med resultatet.

Jeg filmet hele prosjektet, så jeg deler oppskrift og video etter hvert.

Tilbake til Sjokoladekake med Nugattikrem som er laget av

Bunnene er inspirert av denne sjokoladekaken og er laget av

  • 75 gram smeltet smør
  • 150 gram 70% sjokolade – smeltes i smøret
  • 3 egg
  • 200 gram hvitt sukker
  • 100 gram brunt sukker (den fuktige varianten)
  • 2 ts vaniljesukker
  • 15 gram kakao
  • 300 gram mel
  • 1 ts natron
  • 1 ts bakepulver
  • 4,5 dl kefir

Smelt smør, ta kjelen av varmen og rør inn sjokoladen til den smelter.

Pisk egg, sukker og vaniljesukker sammen før du rører inn det tørre og kefir. Til slutt rører du inn sjokoladesmøret.

Røren til denne sjokoladekaken ble fordelt i 3 bakepapirkledde former som er 20 cm i diameter, og de ble stekt midt i ovnen på 180 grader i ca. 40 minutter.
Husk at alle ovner er forskjellige så steketiden kan være annerledes i din ovn.

Avkjøl ferdigstekte kaker.

Hver kake ble delt i 2, du kan dele dem i flere lag om du ønsker det.

Jeg dynket lagene med Soya sjokolademelk. Det smaker godt med sjokolade av melken, og den er ikke søt, så jeg synes den er helt perfekt å dynke sjokoladekaker med.

Nugattikremen er laget av

  • 200 gram smør – Piskes hvitt
  • 200 gram melis
  • 300 gram Nugatti – Original
  • 160 gram Philadelphia sjokolade (1 pk)

Pisk smøret hvitt. Pisk deretter inn litt og litt av melisen og fortsett å piske til smør + melis = luftig og hvitt.

Deretter pisket jeg inn Nugatti og Philadelphia sjokolade. Dette ble akkurat nok til å fylle fire lag (tre lag inni kaka + toppen) og å dekke sidene av sjokoladekaken med kremen.

OBS: Fordi planen var å ha to lag med ostekrem + å dekke sjokoladekaken med smørfondantlokk trengte jeg ikke mer Nugattikrem enn dette. Skal du droppe ostekremen og smørfondantlokket, bør du lage mer Nugattikrem.

Ostekremen er laget av

  • 100 gram Philadelphia original
  • 1 dl kremfløte
  • 150 gram melis
  • 2 ts vaniljesukker

Piskes til luftig krem og fordeles mellom to av lagene. Jeg sparte litt av ostekremen i tilfelle jeg skulle trenge den til litt dekor. Det gjør du som du vil med.

Kaken ble toppet med stekt hvit sjokolade

150 gram hvit sjokolade stekes på 130 grader i ca. 10 – 15 minutter.
Pass på. Sjokoladen blir mørkere inni enn utenpå, så man kan bli litt lurt.
Mørkere sjokolade = mer karamellsmak.

Smørfondant er laget av

Oppskriften gir nok smørfondant til denne kaken + litt til. Se videoen jeg har laget om smørfondanten i dette innlegget.

  • 100 gram smør – romtemperert
  • 1 dl glukose
  • 400 gram melis
  • Ev. litt melis for elting – men mulig du ikke trenger det

Pisk romtemperert smør hvit. Pisk deretter inn glukosen, før du til slutt pisker inn melis.
Jeg delte massen i to og tilsatte kakao den ene og litt vaniljesukker i den andre. Dette fordi jeg ønsket et marmorert smørfondantlokk.

Tips:
– Bruk maizena når du skal kjevle den ut. Du får mer kontroll og smørfondanten blir mindre klissete med maizena enn med melis.
– Kjevle ut mellom to lag bakepapir som jeg gjør i videoen. Vær bare obs på at smørfondantlokket blir skrukkete på den ene siden (undersiden hos meg). Begge sider kan brukes. Den ene siden blir det mer liv i enn den andre. Det var også enkelt å få lokket på kaken når jeg brukte bakearket.

Planen var å lage marmorert smørfondantlokk, men fordi dette var første gangen jeg lagde det og at jeg ikke helt visste hva jeg drev med, endte jeg opp med en farge på smørfondantlokket.

I og med at planlagt marmorert lokk ikke gikk som ønsket, valgte jeg å pøse på med annen dekor. Sjokoladekaken med Nugattikrem er toppet med resten av ostekremen (nevnt ovenfor), smeltet hvit sjokolade (hadde ikke fløte, så den ble ganske tykk å jobbe med = ikke helt ønsket effekt), stekt hvit sjokolade og blåbær.

Konklusjon for sjokoladekake med Nugattikrem

Utseendemessig ikke helt som planlagt der altså, men smaksmessig ble den veldig bra.
Det ble akkurat nok til å få med litt kake hjem til mannen.

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk