Sitronblondie – Lemonies

Sitronblondie har konsistens som brownies, og på «Internetten» kan du finne denne sitronkaken i mange varianter også kalt Lemonies.

Lysten på å eksperimentere med denne seige sitronkaken, ble tent etter å ha smakt på en kollegas gode sitronbrownie, og dermed måtte jeg hjem og bake litt igjen. Min Sitronblondie er laget med hvit sjokolade og kremost i håp om å trylle fram en fløyelsmyk sitronkake.

Som mange av mine andre kaker, er også Sitronblondie laget i en liten langpanne str. 30 x 40 cm. For å komme fram til mengden ingredienser, har jeg kikket på brownie-oppskriften min som du også finner her.

Sitronblondie er laget av

Mengden sitron (Zest + juice) i parentes kan brukes om du ønsker en kraftigere sitronsmak på kaken.
Min Sitronblondie har et hint av sitron. Smak deg gjerne fram til hva du liker.
Kjekt å vite: En varm Sitronblondie smaker mindre sitron enn en kald Sitronblondie.

  • 400 gram smør
  • 300 gram hvit sjokolade
  • 6 egg
  • 600 gram sukker
  • 20 gram vaniljesukker
  • 200 gram Philadelphia naturell
  • 400 gram mel
  • 10 gram bakepulver
  • Zest fra 1 sitroner – bruk økologiske – vaskes før bruk (Zest fra 2 sitroner)
  • 1,5 dl ferskpresset sitronsaft (2 dl ferskpresset sitronsaft)

Smelt smøret. Ha den hvite sjokoladen i en bolle og hell det varme smeltede smøret over sjokoladen. Rør til all sjokoladen har smeltet.

Pisk egg, sukker og vaniljesukker til tykk eggedosis. Pisk deretter inn Philadelphia, det tørre (mel og bakepulver) og det våte (Zest, sitronsaft og sjokoladesmør) om hverandre.

Sitronblondie ble stekt i en bakepapirkledd liten langpanne str. 30×40 cm.

Kaken ble stekt midt i ovnen på 180 grader i 40 minutter. Jeg satte tiden på 30 minutter først, men tenkte jeg ville la den stå ti minutter til… Pang sa det, så var kaken ganske så mørkt på toppen.
Trenger du like lang steketid som meg, anbefaler jeg å legge bakepapir på toppen av kaken mot slutten av steketiden.

Denne kaken gjorde seg godt med en knall rosa bringebærglasur på toppen.

Bringebærglasuren er laget av

  • Bringebærpure uten frø
  • Melis
PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk