Brownie

Jeg baker og jeg baker og tester til stadighet ut nye oppskrifter. Denne gangen er det oppskriften på Brownie som har blitt forbedret, og når det kommer til denne sjokoladekaken, har jeg nå bakt meg fram til den beste jeg har smakt. Det kan jo selvfølgelig ha noe med valget av sjokoladen og mengden sukker…

Etter å ha sett gjennom oppskriftene mine, ser jeg at denne er ganske lik min aller første Brownie-oppskrift som jeg delte i 2014.

En Brownie med sprø topp som er seig når den spises kald og fløyelsmyk når den er romtemperert. Nam!

Brownie i liten langpanne – 30 x 40 cm – er laget av

  • 400 gram smør (jeg bruker meierismør)
  • 100 gram 70% Valrhona
  • 300 gram lys Valrhona
  • 15 gram vaniljesukker
  • 500 gram sukker
  • 300 gram brun farin
  • 6 egg
  • 30 gram bakekakao
  • 8 gram bakepulver
  • 400 gram mel

Smelt smøret. Ta kjelen av platen og smelt sjokoladen i det varme smøret.
Pisk egg, sukker, brun farin og vaniljesukker til fyldig eggedosis. Tilsett deretter det tørre og sjokoladesmøret om hverandre.

Brownie-røren fordeles i en bakepapirkledd form.
Stek Brownien på 180 grader i 30 minutter. Den skal være bløt inni.

Brownie er lett å ta ut av formen og håndtere når den er kald. Ta tak i bakepapiret og løft den ut.

Ønsker du å servere den romtemperert, må du ta den ut av kjøleskapet i hvert fall en time før den skal nytes.

Kaken nytes med stivpisket krem, vaniljeyogurt, iskrem, blåbær eller andre bær, nøtter eller annet godt du måtte ønske.

PRINT

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?
Søk