Minstemann hadde bursdag på torsdag, og han ønsket å ha med seg brownies på skolen den dagen. Jeg må innrømme at jeg aldri har lagd en enkel brownies fra bunnen av før. Jeg har alltid brukt pose… Men, jeg har lagd med eksperimentert med både blåbær og chili og porsjonsbrownie med peanøtter, og fått det til så jeg burde egentlig ikke være redd for å prøve dette. 🙂 Eller kanskje det var vissheten om at det var 30 sjokoladekakeeksperter som skulle smake på kaken min på en gang, som gjorde at jeg ble litt usikker på om jeg ville klare det…
Uansett, kakeønsket måtte oppfylles, og jeg tok utgangspunkt i den djevelske browniesen med blåbær og chili som jeg har lagd tidligere.
Til en langpanne brukte jeg
- 400 gr smeltet smør
- 300 gr 70% kokesjokolade
- 200 gr lys kokesjokolade
- frø fra to vaniljestenger
- 200 gr brunt sukker
- 400 gr hvitt sukker
- 7 egg
- 2 eggeplommer
- 280 gr mel
Smelt smøret. Ta kjelen av platen og rør inn sjokoladen i det varme smøret. Hell dette så i bollen til kjøkkenmaskinen som allerede inneholder frøene fra vaniljestangen, brunt og hvitt sukker. Pisk godt med K-mikseren. Ha deretter i ett og ett egg, for til slutt å ha i melet.
Kaken ble stekt på 175 grader i 30 minutter.
Jeg ville nok ha brukt 8 egg, men siden jeg hadde to eggeplommer fra eggehviteomeletten min den morgenen, valgte jeg å bruke to plommer istedetfor ett egg.
Kaken skal ha falt i smak 🙂