Sitronfromasj

Her om dagen smakte jeg på en yoghurt med sitronsmak. Smaken på denne sendte meg rett tilbake til barndommens sitronfromasj. Snakk om velsmakende flashback 🙂 Mimringen ga meg selvfølgelig behov for å prøve å lage sitronfromasj, og jeg ble veldig fornøyd med resultatet.

Til ca. 10 porsjoner (i porsjonsformer) sitronfromasj brukte jeg
  • 500 gr yoghurt med sitronsmak
  • 300 gr kremfløte pisket litt mer enn slapt
  • 120 gr sukker
  • 4 plater gelatin
  • 4 ss kokt vann
  • blåbær og bringebær til pynt

Legg gelatinen i bløt i 15 minutter. Pisk kremfløte og sukker litt mer enn slapt, og litt mindre enn stivt.

Løs opp gelatinen i 4 ss kokt vann.

Jeg pisket yoghurten på nesten fullt mens jeg hadde oppi gelatinen som var oppløst i det kokte vannet. Årsaken til at jeg pisket yoghurten med kjøkkenmaskinen, var fordi jeg har lest om hvor vanskelig det skal være å få rørt inn gelatinen, og ville derfor få den raskt og jevnt fordelt i yoghurten. Jeg hadde selvfølgelig håpet på en luftigere yoghurt, men det ble ikke løst av piskingen.

Ha fromasjen i en stor bolle, eller i porsjonsformer. Pynt med bær, eller annet godt. Kanskje du har tid til å lage noen marengser å pynte med 🙂

Fromasjen var like god som jeg husket den fra barndommen. Nam 🙂

Lager man fromasjen i en stor bolle, hvor alle kan forsyne seg selv, vil jeg tro mengden porsjoner blir litt mindre.

Dette var den litt lettvinte måten å lage sitronfromasj på.

Sitronfromasj

Sitronfromasj

Sitronfromasj

Sitronfromasj

Sitronfromasj

Sitronfromasj

Sitronfromasj

 

Det er mange måter å servere den på 🙂

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?