Det ble bakt 32 BallerinaBrownies her på mandag. Formålet var bidrag til servering til konfirmantene som hadde vært bøssebærere i Fasteaksjonen på tirsdag. Konfirmanten i huset var med på å bestemme hva vi skulle bake, og vi kom fram til Brownie med kjeksen Ballerina Dots.
Til 32 stk Brownies brukte jeg
- 200 gr smeltet smør
- 300 gr dronningsjokolade (kan bruke 200 gr)
- frø fra en vaniljestang
- 100 gr brunt sukker
- 200 gr hvitt sukker
- 4 egg
- 140 gr hvetemel
- 50 gr finhakket melkesjokolade (eller mengde etter ønske)
- 32 kjeks
- 32 muffinsformer
Smelt smøret. Ta kjelen av platen og rør inn sjokoladen i det varme smøret. Hell dette så i bollen til kjøkkenmaskinen som allerede inneholder frøene fra vaniljestangen, brunt og hvitt sukker. Pisk godt med K-mikseren. Ha deretter i ett og ett egg, for til slutt å ha i melet.
Jeg hadde først litt røre i bunnen av formen, så la jeg kjeksen oppi, for så å ha røre oppå den igjen. (Se bildet nederst.)
Browniesen ble stekt i 15 minutter på 175 grader. Rett etter at de ble tatt ut av ovnen, strødde jeg finhakket melkesjokolade over.
Disse ble lagd dagen før. Bør spises romtemperert.
Jeg prøvde å steke en med kjeksen stukket oppi røra. Den ble ikke like vellykket.