BallerinaBrownie

Det ble bakt 32 BallerinaBrownies her på mandag. Formålet var bidrag til servering til konfirmantene som hadde vært bøssebærere i Fasteaksjonen på tirsdag. Konfirmanten i huset var med på å bestemme hva vi skulle bake, og vi kom fram til Brownie med kjeksen Ballerina Dots.

Til 32 stk Brownies brukte jeg

  • 200 gr smeltet smør
  • 300 gr dronningsjokolade (kan bruke 200 gr)
  • frø fra en vaniljestang
  • 100 gr brunt sukker
  • 200 gr hvitt sukker
  • 4 egg
  • 140 gr hvetemel
  • 50 gr finhakket melkesjokolade (eller mengde etter ønske)
  • 32 kjeks
  • 32 muffinsformer

Smelt smøret. Ta kjelen av platen og rør inn sjokoladen i det varme smøret. Hell dette så i bollen til kjøkkenmaskinen som allerede inneholder frøene fra vaniljestangen, brunt og hvitt sukker. Pisk godt med K-mikseren. Ha deretter i ett og ett egg, for til slutt å ha i melet.

Jeg hadde først litt røre i bunnen av formen, så la jeg kjeksen oppi, for så å ha røre oppå den igjen. (Se bildet nederst.)

Browniesen ble stekt i 15 minutter på 175 grader. Rett etter at de ble tatt ut av ovnen, strødde jeg finhakket melkesjokolade over.

Disse ble lagd dagen før. Bør spises romtemperert.

BallerinaBrownie

BallerinaBrownie

Jeg prøvde å steke en med kjeksen stukket oppi røra. Den ble ikke like vellykket.

BallerinaBrownie

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Share on linkedin

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Velkommen til min side som stadig fylles på med min MATglede og smakfulle idéer.
Her finner du inspirasjon til både hverdagen og festlige lag.
Siden er også krydret med mine malerier, blomsterkreasjoner, dikt og taler m.m. 

LETER DU ETTER NOE GODT?